Nieuws Actueel

Haagse haalt Zuid-Amerikaanse mode naar Nederland

Van de beginnende ondernemers overleeft 79 procent de eerste twee jaar, na vijf jaar blijft 60 procent over. Wie zijn deze doorzetters?

Pieter de Leeuw | Foto: Frank Jansen 20 juni 2016

Elisabeth kooij doorzetter 1065

Ze werkte al veel langer aan het plan, maar haar winkel is feitelijk sinds februari van dit jaar online. Elizabeth Kooij voelt zich trots, blij, opgelucht en kan eigenlijk het goede woord niet vinden om haar gemoedstoestand uit te drukken.

Sinds haar vijftiende wilde ze al een eigen onderneming en nu heeft ze eindelijk wat ze wil. Elizabeth importeert kleding en sieraden van designers uit Zuid-Amerika die daar top of the bill zijn.

Groot en kleurrijkHun werk is in de Zuid-Amerikaanse Vogue en Harper's Bazaar gepubliceerd, maar in Europa zijn ze nog grotendeels onbekend. Daar wil Elizabeth verandering in brengen. Ze raakte vertrouwd met het werk van de designers, doordat ze geregeld in Colombia haar familie bezoekt. "Wat de voornaamste kenmerken zijn van de ontwerpen? Groot en kleurrijk. En de prijzen," voegt ze er direct aan toe. "Die bevinden zich in het hogere segment."

KetenHaar droom is net zo eenvoudig als groots: een keten van winkels, die het werk van de Zuid-Amerikaanse designers verkoopt. Maar het belangrijkste is dat ze begonnen is met haar internetwinkel. "Ik heb veel moeten leren. Van mode weet ik best veel, maar ik heb me echt moeten verdiepen in techniek, logistiek, pr. Eigenlijk in alles wat een ondernemer moet weten. Want dat is wat ik nu ben, ondernemer. Eindelijk."

Ben jij een doorzetter en wil je in deze rubriek? Mail naar: regiodenhaag@deondernemer.nl.

Wie: Elizabeth Kooij (31)Wat: kleding en sieraden van designersWaar: Den HaagSinds: 2016Contact: styleandstories.com