Nieuws Actueel

Tassenbusiness uit resten meubelstof

Van de beginnende ondernemers overleeft 79 procent de eerste twee jaar, na vijf jaar blijft 60 procent over. Wie zijn deze doorzetters?

Wouter ter Haar | Foto: Van Assendelft / Jeroen Appels 30 mei 2016

MINDYOURBAG3

Dat ze creatief is, bewees Mieke Langenhuizen al in haar vroege jeugd. Samen met haar broers speelde ze met oude tractorbanden, touw en stoffen die bij het familiebedrijf in Nistelrode en de naastgelegen meubelfabriek te vinden waren.

Na een carrière bij Bijenkorf Business Class en Van Hoeckel in Den Bosch, én het grootbrengen van drie kinderen, kwam de creativiteit sterker dan ooit boven. Mieke ging tassen ontwerpen met de materialen waar ze vroeger mee speelde en startte in 2013 haar bedrijf Mind Your Bag. ,,Ik gebruik reststoffen uit de meubelindustrie in combinatie met nieuwe materialen. Elke tas heeft z'n eigen karakter.''

Mieke ontwerpt zelf en laat vanuit sociale betrokkenheid delen van de productie uitvoeren bij sociale werkplaatsen in Nistelrode en Enschede. De tassen kosten tussen de 59 en 149 euro en jaarlijks worden enkele honderden handgemaakte exemplaren verkocht. Ze zijn verkrijgbaar via haar webshop, bij winkels in de regio en elders in Nederland. Maar ook op Ibiza en in Barcelona. Afzet in Duitsland en Dubai is de volgende stap van deze ondernemer.

Het ondernemen is inmiddels haar lust en haar leven. ,,Het was geen grote stap, want ondernemen zit in de familie. Wel begon ik, economisch gezien, in de slechtste tijd. Het kwam me allemaal niet aanwaaien, maar ik zou nu niks anders meer willen.''

Wie: Mieke Langenhuizen (50)

Wat: mind your bag

Waar: Nistelrode

Sinds: 2013

Contact: mindyourbag.nl