Nieuws Actueel

Ondernemer ontvangt miljoen euro voor verhuizing snackbar

De verplaatsing van de Wijchense cafetaria Rob's Place naar het huidige stationsgebouw kost 975.000 euro. Eigenaar Rob Plönes krijgt de vergoeding van de gemeente Wijchen, omdat zijn snackbar aan de Stationslaan plaats moet maken voor een parkeergarage en een fietsenstalling. Dat schrijft De Gelderlander.

Leo Klaassen 8 juli 2016

Snackbar 2

Het overeengekomen bedrag is, onder meer, bedoeld voor de verhuis- en verbouwkosten, gederfde inkomsten en de juridische kosten die Plönes heeft gemaakt. Tussen de snackbareigenaar en de gemeente is er lang gekibbeld over de voorwaarden waaronder de cafetarie van de huidige stek zou verdwijnen.

Tot een onteigening van de cafetaria kwam het niet. Gelukkig maar, zegt verantwoordelijk wethouder Rob Engels: "Ik ben ervan overtuigd dat we dan vier, vijf ton duurder uit waren geweest."

Het geld voor de verplaatsing van de cafetaria komt uit het budget van 9 miljoen euro dat voor de herinrichting van het hele Wijchense stationsgebied beschikbaar is. Dat geld is voor het overgrote deel opgebracht door de voormalige Stadsregio, de provincie Gelderland en spoorbeheerder ProRail. Cafetaria Rob's Place is gesloten en het eerste voorbereidende werk aan het stationsgebied is inmiddels begonnen. Plönes hoopt zijn zaak volgend jaar met een 'nieuw concept' te heropenen. Ondertussen richt hij zich ook op La Passione, de ijssalon op de Markt die hij onlangs overnam. De verwachting is dat de parkeergarage in het najaar van 2017 klaar is. De herinrichting van het hele stationsgebied wordt in het voorjaar van 2018 afgerond.