Nieuws Actueel

Ondernemers op Go Planet Enschede moeten fors investeren

Ondernemers op Go Planet in Enschede moeten op last van gemeente forse investeringen doen, bericht de Twentsche Courant Tubantia.

Van onze redactie 25 april 2016

Go planet enschede lars smook

De gemeente Enschede meet bij de controle van evenementen op Go Planet en in Hangar 11 met twee maten. Althans, dat gevoel hebben de ondernemers en de beheerder Elizen Vastgoed van Go Planet. Volgens Jouke Jansen van Elizen Vastgoed ligt Go Planet momenteel bij de gemeente 'onder een vergrootglas'. "Wij voelen ons in een hoek gedrukt."

ConcurrentieZo zou de gemeente bij controles van evenementenhal Expo Twente op Go Planet veel strenger optreden dan bij concurrent Hangar 11, op het voormalige luchthaventerrein. Exploitant daarvan is sinds 2014 vastgoedondernemer Jan van Eck. Harde bewijzen hebben de ondernemers van Go Planet overigens niet voor hun vermoedens.

De strakke controle geldt voor meer ondernemers in publieksvermaak op Go Planet. "Het lijkt wel of op Go Planet tegenwoordig alle mogelijke risicootjes afgetimmerd worden", aldus Jouke Jansen.

Eisen evenementenlocatiesDe gemeente Enschede laat weten zich niet te herkennen in de aantijgingen. "Alle evenementenlocaties moeten aan dezelfde eisen voldoen en worden daarop allemaal steeds gecontroleerd", laat een woordvoerder weten. Hij kondigt aan dat de gemeente naar aanleiding van de signalen van de Go Planet-ondernemers zeker weer met hen in gesprek zal gaan.

Evenementenhal Expo Twente kreeg onlangs een last onder dwangsom opgelegd door de gemeente wegens herhaaldelijke geluidsovertredingen tijdens muziekevenementen eind vorig jaar. Een last onder dwangsom is een laatste waarschuwing. Bij de volgende overtreding wordt een boete opgelegd.

WaarschuwingDezelfde laatste waarschuwing kreeg vorige week de exploitant van duikschool Diveworld op het Go Planet-terrein, Arjan Ligtermoet. Hij kreeg van de gemeente te horen dat hij alsnog moet zorgen voor een brandwerende ruimte voor drukcilinders.

InvesterenVolgens Ligtermoet heeft geen enkele duikschool in Nederland die. Diveworld is er in de vijftien jaar die het bestaat ook nog nooit op aangesproken. Nu moet Ligtermoet meer dan 10.000 euro investeren voor de geëiste aanpassing en het inschakelen van een extern bureau dat moet zorgen voor keuringsrapporten. "Dat is voor een kleine ondernemer op Go Planet een hele hoop geld", zegt hij.

Ook het Bowlingcentrum op Go Planet moest onlangs stevig investeren nadat ambtenaren van Handhaving een aantal tekortkomingen had vastgesteld.

Goede verstandhoudingJouke Jansen van Elizen Vastgoed benadrukt overigens dat de verstandhouding met de gemeentelijke handhavers tegenwoordig goed is, na een slechte start. "Er is nu wederzijds respect, wat eerder allesbehalve het geval was."