Nieuws Actueel

Ondernemers willen Donald Trump niet als president

Donald Trump mag absoluut geen president van de Verenigde Staten worden, is de mening van lezers van deondernemer.nl. "Ik zie dat ook niet gebeuren, al verwacht ik geen dramatische gevolgen voor ondernemers als Trump de verkiezingen wint", reageert Amerika-kenner Stan Bos.

Floris Visman | Foto: ANP 10 oktober 2016

Donald Trump presidentsverkiezingen Verenigde Staten

Maarliefst 89 procent van de lezers die reageerden op de pollvraag ‘Trump president?’ op de website van De Ondernemer, staat afwijzend tegenover een dienstverband van Trump als wereldleider. 72 procent van de stemmers wil 'geen idioot' als president van Amerika en 17 procent denkt dat het slecht voor de wereldhandel zou zijn.

Gevolgen

Journalist en Amerika-kenner Stan Bos volgt de huidige verkiezingen op de voet en ziet geen verstrekkende gevolgen voor (Nederlandse) ondernemers en de wereldeconomie als Trump president wordt. “Trump kan alles wat hij belooft niet in zijn eentje beslissen, mocht hij president worden. De Amerikaanse economie is erg belangrijk en het Huis van Afgevaardigden en de Senaat laten hem zijn aangekondigde maatregelen niet zomaar doorvoeren. Kijk naar Obama. Zelfs hij krijgt lang niet alles gedaan”, zegt hij.

Voordelen

Bos ziet zelfs voordelen voor Nederlandse ondernemers. “Hoewel ik de kans zeer klein acht dat Trump daadwerkelijk president wordt, zie ik ook een positief punt voor ondernemers. De kans is groot dat met hem aan het roer de dollar minder waard wordt. Daar kunnen Nederlandse ondernemers van profiteren”, legt hij uit. Moet Donald Trump dan president worden van de Verenigde Staten? “Nee, dat absoluut niet. Ik moet er niet aan denken, dat zou dramatisch zijn voor de uitstraling van het land. Dat zag je zondagnacht weer. Maar ik zie het ook gewoon niet gebeuren."

Poll

Bekijk hieronder de volledige uitslag van de poll.