Nieuws Actueel

Ondernemersfonds voor dorpsfeesten

De Sinterklaasintochten en feestverlichting worden in Zelhem, Hengelo en Vorden in het vervolg bekostigd door de ondernemers in de dorpen. Er worden ondernemersfondsen voor opgericht. Zo schrijft De Gelderlander.

Van onze redactie 19 mei 2016

Geld Stock

De Sinterklaasintochten en feestverlichting worden in Zelhem, Hengelo en Vorden in het vervolg bekostigd door de ondernemers in de dorpen. Er worden ondernemersfondsen voor opgericht.

Winkeliers in het centrum gaan in de toekomst reclamebelasting betalen. Met de opbrengsten hiervan worden de fondsen gevuld. Als de gemeenteraad van Bronckhorst in juli akkoord gaat met de plannen, komen de zogenaamde free riders bedrogen uit. Dit zijn ondernemers die niet meebetalen aan gezamenlijke acties, maar er wel van mee profiteren.

WinkelketensHet aantal free riders in Bronckhorst neemt volgens de gemeente toe vanwege de toename van het aantal winkelketens. Jan Engels, wethouder van Bronckhorst: „Je ziet dat de betaling voor bepaalde activiteiten, die de leefbaarheid in de kernen ten goede komen, het aankomt op een steeds kleinere groep ondernemers. Dat is een grote frustratie.”