Nieuws Actueel

Ondernemershuis Twenterand: kweekvijver voor startende ondernemers

Verbinden en groeien zijn enkele sleutelwoorden van het Ondernemershuis Twenterand. Vrijdagmiddag opende wethouder Martha van Abbema de kweekvijver voor startende professionals. Een interview in De Twentsche Courant Tubantia.

Van onze redactie 21 november 2016

Ondernemershuis twenterand

Een aanwinst voor Twenterand waar men naar hartenlust kan ondernemen vindt startend ondernemer en locatiebeheerder Renate Eggengoor. Het ondernemershuis fungeert volgens haar als een kruiwagen die je als ondernemer nodig hebt om te kunnen groeien. "Er is kruisbestuiving tussen verschillende branches die elkaar kunnen ondersteunen."

Werkplek

Eggengoor, die werd benaderd door de initiatiefnemers vanwege haar grote netwerk en haar marketing- en communicatieachtergrond, hoopt op een gemêleerd gezelschap. "We staan open voor alle branches. Commercieel, niet-commercieel, het maakt niet uit. Iedereen kan een werkplek huren voor 125 euro per maand. Daarvoor krijgen de ondernemers een bureau, een stoel, goeie koffie en een snelle wifiverbinding", vertelt ze lachend.

"Toen ik nog bij de Rabobank werkte heb ik altijd met een schuin oog naar het Ondernemershuis Holten gekeken. Ik vond het fantastisch wat daar van de grond kwam. Mensen die hun dromen najagen. Het is een sprong in het diepe die je maakt. Maar het is ook een kwestie van gewoon doen! In Holten is nu al geen werkplek meer vrij. Dat is toch geweldig!"

Ondernemers in de dop

Samen met zes andere starters betrok ze het pand begin oktober. Ondernemers in de dop die allemaal thuis aan de keukentafel begonnen. Zorg, interim-werk en een bureau in evenementen. "En dat loopt heel goed. Het is overigens net een duiventil. Zo zit je met vier man, zo zit je alleen. In totaal zijn er dertig werkplekken. We kunnen dus nog groeien."

Mogelijkheden tot ontvangst, een rustige werkplek, je eigen zaak en toch omringd met collega's. Uit een onderzoek van het Twentse Economische Stimulerings Fonds bleek hier veel behoefte aan te zijn onder zelfstandigen. Als locatie werd Vriezenveen gekozen, de omliggende plaatsen zoals Den Ham en Vroomshoop boden geen geschikt onderdak.

Extra ondersteuning

Als extra ondersteuning doen de founders van Stichting Ondernemershuis Twenterand een duit in het zakje door niet alleen te subsidiëren, maar ook door te coachen of lezingen te geven over allerlei zaken. "Grijs helpt 'groen', oftewel ervaren helpt onervaren op weg", aldus Renate Eggengoor.

Foto: Frans Nikkels