Nieuws Actueel

Ondernemersmissie: klanten laten stralen

Van de beginnende ondernemers overleeft 79 procent de eerste twee jaar, na vijf jaar blijft 60 procent over. Wie zijn deze doorzetters?

Erwin Blatter 21 juni 2016

Astrid Baeten hairid eindhoven 1065

Met haar bedrijf KleurID helpt Astrid Baeten mensen zelfverzekerdheid uit te stralen. Dat doet ze met kleuranalyses, stijladvies en visagie, maar het liefst met make-overs. "Mijn doel is mensen te laten stralen", zegt de Eindhovense.

Kleuranalyses"Dat doe ik door te zorgen voor het juiste kapsel, de perfecte make-up en een bijbehorende fotoshoot." Over werk heeft ze de laatste tijd niet te klagen. "Ik merk dat de markt aantrekt. Vooral de kleuranalyses en make-overs gaan heel goed."

NieuwsgierigAls kind keek Astrid vaak toe hoe haar moeder haar vader en broers knipte. Dan dacht ze: dat kan ik beter. Ze toog naar de kappers-school en werkte tot haar 40ste als kapper. "Ik vroeg me af: blijf ik dit heel mijn leven doen? Ik was nieuwsgierig naar wat ik nog meer in mijn mars had."

KleuradviesJaren eerder deed ze inspiratie op tijdens een demonstratie in kleuradvies op haar werk. Later kreeg ze zelf een kleuradvies waardoor ze ontdekte welke kleuren passen bij haar uiterlijk. "De kleurstylist gaf aan dat ik kleuradvies prima zou kunnen integreren in het kappersvak."

DuwtjeDat was voor Astrid het laatste duwtje dat ze nodig had om voor zichzelf te beginnen. Intussen is ze al jaren fulltime ondernemer. Ze geniet vooral van de variëteit en het werken met mensen. "Ik vind het mooi als mensen happy en zelfverzekerd de deur uitgaan."

Ben jij een doorzetter en wil je in deze rubriek? Mail naar: oostbrabant@deondernemer.nl.

Wie: Astrid Baeten (51)Wat: kleuranalyses en make-oversWaar: EindhovenSinds: 2006Contact: kleurid.nl