Nieuws Actueel

Ongewisse toekomst voor de Haringkoning in Den Haag

De bekendste haringzaak van Den Haag, de Haringkoning bij het Rijswijkseplein, staat te koop. Het is de vraag of de zaak nog wel haring blijft verkopen, want volgens de makelaar is een van de geïnteresseerden van plan het over een andere boeg te gooien, schrijft het AD.

Rémon van Zuijlen (AD) 11 juli 2017

Haringkoningpletterijkade

De bekendste haringzaak van Den Haag, de Haringkoning bij het Rijswijkseplein, staat te koop. Het is de vraag of de zaak nog wel haring blijft verkopen, want volgens de makelaar is een van de geïnteresseerden van plan het over een andere boeg te gooien.

Overnameprijs

Na betaling van de overnameprijs van een ruime twee ton voor de vishandel en maandelijkse betaling van 2.500 euro huur aan de pandeigenaar kan de nieuwe uitbater aan de slag aan de Pletterijkade. Dan heb je wel een zaak die bijna iedere Hagenaar kent en die is bezongen door Harry Klorkestein in diens ode O, o Den Haag: 'Op mijn Puch een wijfie halen en daarna dansen in de Marathon; Na afloop op het Rijswijkseplein een harinkie gaan happen.' De Chinese familie die de bekende Haagse zaak vijf jaar geleden overnam, wil zich concentreren op de groei van de groothandel die familie in China heeft, legt makelaar Shing Fu uit.

Toplocatie

De horecamakelaar heeft het over een 'absolute toplocatie in Den Haag' met twaalf zitplaatsen binnen en nog eens een zelfde aantal op het terras. Hij heeft over belangstelling geen klagen. Volgens de makelaar hebben zich al zeker drie geïnteresseerden gemeld, waarvan er twee er willen doorgaan met de vishandel. De derde heeft een 'nieuw concept' waar de makelaar nog niks over kwijt wil. Wel is duidelijk dat dat wel met eten te maken heeft, maar niet exclusief met vis. ,,En deze laatste kandidaat maakt serieus kans.''

Lees ook: De Haagse rondvaartsector bereikt uniek hoogtepunt