Nieuws Actueel

Onlineplatform voor Zoetermeer

Prikbord overheid: de meest in het oog lopende nieuwe regels, subsidies, verordeningen, inschrijvingen en verkeersmaatregelen.

Van onze redactie 6 juli 2016

Stock 624712 1920

In september wordt CampusZoetermeer gelanceerd. Op dit onlineplatform kunnen Zoetermeerders terecht, bijvoorbeeld om een stageplek te vinden of een nieuwe werknemer. Gemeente, lokale onderwijsinstellingen en ondernemersclubs werken samen, waaronder RVOZ en Stadshart.

Convenant voor bredere samenwerkingDuurzaamheid en aanpak van jeugdwerkloosheid: het zijn slechts twee onderwerpen in het convenant, dat gemeente Den Haag, het plaatselijke MKB en de in Den Haag gevestigde en/of investerende charitatieve vermogensfondsen recent hebben ondertekend. Deelnemers spreken hierin af meer gebruik te gaan maken van elkaars netwerk, kennis en kunde. Elk kwartaal is er overleg over het project.

The Tourist TramOm de link tussen centrum en zee voor binnen- en buitenlandse toeristen verder te vergroten, rijdt sinds kort The Tourist Tram in Den Haag. De tram verbindt de binnenstad, het toekomstige Museumkwartier rond het Lange Voorhout, het Vredespaleis en Kurhaus met elkaar en gaat verder via onder meer de internationale zone, het Gemeentemuseum en Omniversum. De hofstad heeft hiermee een voor Nederland unieke attractie.

Overheden worden uitgenodigd tips voor de rubriek Prikbord op te sturen naar regiodenhaag@deondernemer.nl.