Nieuws Actueel

Ook de zaden en schillen tellen mee bij SapVers

Het is geen dieet, maar een bewustwording: de sapdagen van SapVers uit Vught dragen ruim bij aan iemands gezondheid, bericht het BD.

Peter de Bruijn | Foto: Marc Bolsius 10 augustus 2016

Sapvers bedrijf vught brabant ondernemen

'Hoi, ik ben de Gletsjer. Als je mij drinkt, glijden de vitamines naar binnen. (...) Ik ben gemaakt van spinazie, kiwi, ananas, blauwe bessen, sinaasappel en water.'

Missie

In het programma van 'SapVers' uit Vught stellen twintig sappen en vijf soepen zich voor. Het boekje is een leidraad voor gezonde sapprogramma's die zijn bedacht door Sandra van Nunen. De voedingsdeskundige uit Vught begon met partner Jan-Willem van Kempen het bedrijf SapVers. "De missie is gezond eten gemakkelijker maken", aldus Van Kempen.

Het bedrijf blendt op bestelling fruit, rauwe groenten, verse kruiden, specerijen en water tot een sap of soep. "De producten worden met zaden en schil geblend", geeft Van Nunen aan. "Daardoor blijven de vezels behouden, krijg je een verzadigd gevoel en bovendien een gezonde darmflora."

PostNL

Van Kempen vult aan: "Tijdens het programma drink je één, drie of vijf dagen vier verse sappen en één huisgemaakte soep. Bijzonder is dat de sappen direct bij klanten thuis, op het werk of bij een lokaal ophaalpunt worden bezorgd." Hierbij wordt met PostNL samengewerkt.

"Onze producten bevatten meer dan 50 verschillende ingrediënten en ongeveer 1.200 gram aan verse groenten en fruit", weet de Vughtse. De klanten worden tijdens, vóór en na de 'sapdagen' door haar begeleid. Vriendinnen brachten haar op het idee. "Iemand had een zakje poeder waarmee ze een omelet wilde maken. Dat was de druppel. Wie een omelet wil, pakt eieren. Toen dacht ik: gezond eten moet makkelijker kunnen."

Dieet

Van Nunen legt uit dat SapVers geen dieet is. "Je raakt wel wat gewicht kwijt. Als je daarna niets aan je eetpatroon verandert of niet gaat sporten, zitten de kilootjes er ook zo weer aan. De sapdagen zijn vooral bedoeld als bewustwording. Je voelt je beter, energieker en gezonder."