Nieuws Actueel

Oosterhout krijgt eerste pop-up groene markt

Oosterhout krijgt als eerste plaats in Brabant een pop-up groene markt. De Heuvel staat op zaterdag 8 oktober vol met overdekte kramen met duurzame en groene producten, voornamelijk van lokale ondernemers. Zo krijgen zij de kans hun producten en diensten te laten zien aan inwoners van de stad, schrijft BN de Stem.

Mo Jaspers 27 september 2016

Biologisch brood

"Het doel is om duurzaamheid zo dicht mogelijk bij de Oosterhouters te brengen", zegt Sjo Smeets van GroenLinks. De partij is initiatiefnemer van het project, dat tot de De Groene Winkelstraat is gedoopt. Smeets: "Het idee is ontstaan tijdens een aantal voorbereidende bijeenkomsten, om te kijken naar een creatief en voor iedereen toegankelijk evenement rondom de Dag van de Duurzaamheid."

Dag van de DuurzaamheidDoor heel Nederland vinden op 10 oktober, tijdens de Dag van de Duurzaamheid, allerlei duurzame activiteiten plaats. Deze worden georganiseerd door particulieren, bedrijven, maatschappelijke organisaties en overheden.

Op de Heuvel zullen in totaal tien kramen komen te staan. Deelnemende organisaties zijn onder andere biologische melkveehouder Muskens, Boederijwinkel Huyben, stichting Hergebruik en Sophia's tuin. Smeets: "We proberen zoveel mogelijk duurzame en groene initiatieven in Oosterhout te bundelen."

KoploperOosterhout is koploper met het project. "Het is een concept wat GroenLinks verder wil wegzetten in Brabant. Oosterhout heeft de primeur, daar wordt het nu voor de eerste keer opgezet", aldus Smeets. "Er zijn gesprekken om het de volgende keer in Tilburg te organiseren."

De pop-up markt is zaterdag 8 oktober van 11.00 tot 16.00 op de Heuvel in Oosterhout.