Nieuws Actueel

Ootmarsumse Powervrouw leidt een snel en gevarieerd leven

“Ik wil alleen bij de allerbesten werken”, verklaart Simone Veldboer, algemeen directeur van Galerie & Museum Ton Schulten in Ootmarsum. Ze is te typeren als een ware powervrouw die veel van het leven heeft gezien.

Esther Reinders 23 december 2017

Twentse Zakenvrouw Simone Veldboer

De geboren Ootmarsumse is opgeleid als juwelier en goudsmid. Ze werkte en woonde onder meer in Rotterdam en Arnhem en later werd ze terminal officer bij de KLM. Om naar haar werk te gaan bij een juwelier in Rotterdam, baande ze zich elke ochtend een weg tussen de hoertjes door die nog op straat liepen. Ze maakte er een overval mee en ze hielp eens een neergestoken jongen. Al met al heeft het haar gemaakt tot de powervrouw die ze nu is. “De kunst is om ook in negatieve zaken een stukje positiviteit te zien. Vaak zie je pas later in wat je ervan hebt geleerd.”

Lees ook: Twentse Zakenvrouw bouwt aan zelfbewustzijn en zelfvertrouwen

Ton Schulten
Negen jaar geleden keerde ze terug naar Ootmarsum om haar twee jongens, nu pubers, in deze rustige omgeving groot te brengen. Ze doet nu zelfs aan yoga om af en toe stil te worden en toch vindt ze dat Ootmarsum meer mag bruisen. “Ik heb de quote ‘Ootmarsum City of Art’ gelanceerd omdat Ootmarsum deze titel verdient”, legt ze uit. Het is haar missie binnen het concern van Ton Schulten tevens een jonger publiek aan te trekken.

Glitter en glamour
Het liefst leidt Simone een snel en gevarieerd leven. Ze houdt ervan hoog spel te spelen: “Daar bereik je gewoon het meest mee.” Ze is graag onder de mensen en ze beweegt zich met het grootste gemak tussen elk willekeurig publiek, dus ook tussen de BN’ers met een iets te groot ego. “De glitter en glamour is een grote mythe. Ook deze mensen zitten veelal ‘s avonds in een kansloos joggingpak op de bank. Ik zie er de lol wel van in.”

Samenwerken
Als rechterhand van Ton Schulten voelt Simone zich als een vis in het water. “Ik ken Ank en Ton van vroeger en we kunnen heel goed samenwerken. Ton en ik delen een visie en hij geeft me heel veel vrijheid. Het is gewoon een mega mooi bedrijf!”

Zeg nooit dat iets niet kan! Dan voel ik me uitgedaagd’

Simone Veldboer