Nieuws Actueel

Op eerste kerstdag in stad meer supers dan ooit open

Wie op eerste kerstdag nog iets wil halen voor het kerstmaal, kan in Utrecht bij veel supermarkten terecht voor de laatste boodschappen. Zondag zijn er in de stad meer supers open dan vorig jaar. In de regio zijn de supermarkten wel dicht en vaak ook op tweede kerstdag. Dat schrijft het AD.

René Cazander | Foto: ANP 20 december 2016

Utrecht supermarkten Kerst

Dit jaar is het opnieuw onoverzichtelijk waar winkels wel of niet open zijn tijdens de feestdagen. Zo blijven de supers in de Utrechtse binnenstad, in tegenstelling tot andere delen van de stad, wel dicht op eerste kerstdag en nieuwjaarsdag. Op tweede kerstdag kan er in de hele stad wel volop geshopt worden, ook bij woonsupers en bouwmarkten.

En dat is dan weer niet zo in de regio. Het Nieuwegeinse Cityplaza en het Maarssense Bisonspoor zijn eerste en tweede kerstdag gesloten.

Supermarkten

In de stad openen eerste kerstdag bijna alle supers van Jumbo hun deuren, inclusief die in Leidsche Rijn. Albert Heijn is komende zondag onder meer open op winkelcentrum Kanaleneiland (Hammarskjoldhof), aan de Amsterdamsestraatweg, de Burg. Reigerstraat, het Mereveldplein (De Meern), in Vleuterweide en op winkelcentrum Overvecht. Bij de Lidl kunnen consumenten in twee vestigingen terecht: aan de Vasco de Gamalaan en het Smaragdplein.

Maaltijd voor ouderen

De AH van Arjan Konincks aan de Straatweg is al jaren open op eerste kerstdag. Dit jaar kookt hij in zijn kantine aan de Straatweg een maaltijd voor ouderen die met de kerst alleen zijn. De AH is hiervoor op Facebook een actie gestart. Tot dusverre hebben zich een paar ouderen gemeld, zegt Konincks.

Vaste klant

Geïnteresseerden kunnen zich nog melden. Onder de eters is een 93-jarige vaste klant van de AH. Het kerstmaal, dat wordt gehouden tussen 19.00 en 21.00 uur, wordt gekookt door Huize Agnes (opvanghuis voor vrouwen).Het eten wordt verzorgd door Albert Heijn.

Gerelateerde artikelen

Overzicht openingstijden supermarkten kerst 2016Supermarkt zoekt steeds vaker Utrechtse binnenstad opRechtszaak als reclame voor Utrechtse bierzaak