Nieuws Actueel

Opening 'Bowlen en Zo' opnieuw vertraagd

Opening van vrijetijdscentrum boven Sligro is door bezwaar van eigenaar wokrestaurant opnieuw vertraagd.

Francisca Nukker 15 februari 2016

Bowlen thinkstock

De opening van het nieuwe vrijetijdscentrum 'Bowlen en Zo' is opnieuw vertraagd. Eigenaar Wu van het wokrestaurant in het stadion heeft bezwaar gemaakt tegen de verleende vergunning, omdat die veel te veel ruimte zou laten voor horeca.

Projectontwikkelaar Jansen Vastgoed, de eigenaar van het pand, heeft daarom de voorbereidende werkzaamheden stilgelegd in afwachting van een hoorzitting bij de gemeente. De geplande opening begin april wordt zeker niet gehaald.

VrijetijdsactiviteitenHet wokrestaurant kijkt met argusogen naar de ontwikkelingen op bedrijventerrein De Vrolijkheid. De gemeente geeft daar vrijetijdsactiviteiten ruim baan. Zo zit er al geruime tijd een vermaakcentrum boven de Sligro aan de Boerendanserdijk in de pen. Daar is na een aanloopperiode van jaren nu eindelijk een vergunning verleend voor de komst van bowlingbanen, glowgolf en een snookercentrum. Bij dit centrum komt ook een restaurant met meerdere formules onder het motto 'van steak tot sushi'. Het nieuwe bedrijf richt zich vooral op all-informules voor bedrijfs- en familieuitjes.

Eigenaar Wu van het wokrestaurant verzet zich daartegen. Het gaat hem vooral om de horeca die aan de bedrijfsformule is gekoppeld, zegt zijn advocaat mr. Siebrand Maakal. "Zolang het om ondergeschikte horeca gaat, is er niets aan de hand. Maar als je naar de vergunning kijkt, zie je dat er op allerlei plekken in het bedrijf horeca mogelijk is. Meer dan de helft van het bedrijf zou door horeca gevuld kunnen worden. Dan kun je ook in een situatie komen waarbij het bedrijf ervoor kiest om de nadruk op de horeca te leggen als het met de activiteiten niet goed zou lopen."

BranchevervagingVoor rechtstreekse concurrentie is Wu niet bang, zegt de raadsman. Het gaat hem om de branchevervaging die daar het gevolg van kan zijn. "Als op allerlei plaatsen horeca opduikt, kan dat gevolgen hebben voor de bestaande horeca." Over enkele weken is een hoorzitting bij de gemeente, maar Maakal hoopt dat er voor die tijd een gesprek kan komen over het insnoeren van de horeca bij Bowlen en Zo.

Gerrit Jansen van Jansen Vastgoed zegt de uitkomst van de zaak met vertrouwen af te wachten. Toch heeft hij besloten de bestelling van de bowlingbanen op te schorten. "Het gaat om veel geld. Maar we zijn al wel bezig met schilderen en aanleg van sanitair."

TrampolineparkDe vergunning voor de komst van een trampolinepark op bedrijventerrein De Vrolijkheid komt binnenkort. "Naar verwachting binnen enkele weken", zegt Gerrit Jansen van Jansen Vastgoed. Een bedrijf uit Dubai wil in het voormalige pand van de Sligro aan de Ossenkamp 1.500 vierkante meter aan trampolines te plaatsen. In dit pand is ook indoorspeelparadijs Djambo Kids Play gevestigd.

Voor de komst van het trampolinepark wordt aan de achterkant van het gebouw - aan de Ceintuurbaanzijde - een stuk bijgebouwd.

Foto: Thinkstock