Nieuws Actueel
Ossenaar gooit in Dubai hoge ogen met 'ouderwetse koffie'
Sleutelmoment: grote en kleine momenten bepalen iemands leven.

Ayhan Eroglu (37) streed in Dubai voor de wereldtitel 'beste cezve barista'. De Ossenaar werd er achtste. 'Meedoen aan het WK gaf mijn zaak een flinke boost.'
1. Baan opgezegd,,Vijf jaar geleden heb ik mijn werk bij Organon opgezegd. Mensen in mijn omgeving verklaarden me voor gek. Maar het was iets waar ik van droomde. Ik heb de stap gewaagd. Mijn koffiebar loopt heel aardig. Koffie, zeker de speciale die ik maak, is hip en komt steeds meer in trek. Ik geef nu ook workshops en trainingen bij bedrijven. Dat gaat ook goed.''
2. Vakmanschap,,In mijn werk is het belangrijk je te onderscheiden. Alleen dan red je het. Ik heb een barista-opleiding gevolgd, werk met de beste koffies en hanteer de beste bereidingswijzen. Goede koffie maken vereist vakmanschap. Het maakt bijvoorbeeld heel veel uit voor de smaak hoe vaak je met het kookpannetje beweegt of hoe lang het water kookt.''
3. Steelpannetje van oma,,Mijn specialiteit is het bereiden van koffie met een cezve, een speciaal steelpannetje. Mijn oma dronk het toen ik een klein mannetje was en ik wil deze bereidingswijze, die al dateert uit de zestiende eeuw, populair maken. Niet op de oude Turkse manier, ik wil er een moderne draai aan geven.''
Ayhan Eroglu startte vijf jaar geleden met zijn gespecialiseerde koffiebar Rocaccino in Oss. Daarvoor werkte hij als chemicus op de afdeling research en development bij Organon in zijn woon- en geboorteplaats Oss.