Nieuws Actueel

Oude directeurswoning wordt deel van Jumbo

Edith Verwegen 5 februari 2016

Jumbo supermarkt 2

De Jumbo in Heeswijk-Dinther mag gaan uitbreiden. De supermarkt wordt groter door het naastgelegen pand aan de St. Servatiusstraat 41 te betrekken bij de winkel. De gemeenteraad van Bernheze stemde gisteravond in met het bestemmingsplan dat uitbreiding van de huidige winkel mogelijk maakt. Dat meldt het Brabants Dagblad vrijdag.

Het pand, de voormalige directeurswoning van de coöperatieve zuivelfabriek, is al een paar jaar geleden gekocht door Jumbo met het oog op uitbreiding van de bestaande winkel. Tijdens de tentoonstelling Dertien Hectare, afgelopen zomer, was de oude directeurswoning nog opengesteld voor publiek. Het pand wordt niet gesloopt, maar geïntegreerd in de nieuwe supermarkt.

Balledonk Een bewoner van de Balledonk had bij de gemeente bezwaar gemaakt tegen de uitbreiding van de supermarkt omdat hij vreest voor aantasting van het woon- en leefklimaat. Volgens de gemeente Bernheze is dit niet in gevaar omdat het extra verkeer dat de grotere supermarkt aantrekt, geen of nauwelijks invloed heeft op de doorstroming van het verkeer in de St. Servatisusstraat. Ook zegt de gemeente dat Jumbo voldoet aan de parkeernorm. Er worden zelfs meer parkeerplaatsen aangelegd dan verplicht is waardoor verwacht wordt dat de parkeerdruk op Balledonk afneemt. Jumbo koopt van de gemeente Bernheze 756 vierkant meter grond om die extra parkeerplaatsen te realiseren.