Nieuws Actueel

Overzicht openingstijden bouwmarkten en tuincentra tijdens Pinksteren 2023

Welke bouwmarkten en tuincentra zijn geopend op Eerste Pinksterdag, 28 mei, en Tweede Pinksterdag, 29 mei? Dit is een overzicht van de openingstijden, met linkjes naar hun websites.

Van onze redactie 26 mei 2023

Tuincentrum Overvecht Utrecht tuinplanten openingstijden

NU JE ER TOCH BENT...

... vind je het interessant en leuk om meer te lezen over bouwmarkten, tuincentra, andere winkels en andere bedrijven? Over ondernemers? Meld je dan nu eenvoudig en gratis aan voor onze lunch-nieuwsbrief via deze link.

Lees ook: Overzicht openingstijden supermarkten Pinksteren 2023

Gamma: overzicht openingstijden bouwmarkten en tuincentra Pinksteren 2023

Gamma is de nummer één doe-het-zelfmarkt in Nederland en België. Op dit moment zijn er 166 GAMMA-bouwmarkten in Nederland en 84 in België. Via deze link vind je alle openingstijden van GAMMA op Eerste Pinksterdag en Tweede Pinksterdag, want de bouwmarktketen heeft niet één duidelijke lijn. Weet: er zijn filialen gesloten op zondag, Eerste Pinksterdag dus.

Praxis: overzicht openingstijden bouwmarkten en tuincentra Pinksteren 2023

Praxis behoort tot de top van de doe-het-zelf branche in Nederland, heeft ruim 4.300 medewerkers en in totaal 191 winkels. Praxis heeft ook tuincentra in tien van de mega stores in Nederland. Een aantal van deze filialen houden de deuren op Eerste Pinksterdag gesloten. De meeste filialen hanteren de dag erna de gebruikelijke openingstijden van een normale, doordeweekse maandag, maar ook van 10.00 tot 17.00 uur. Kijk voor alle zekerheid in het overzicht via deze link.

Hornbach: overzicht openingstijden bouwmarkten en tuincentra Pinksteren 2023

Hornbach heeft zeventien project-bouwmarkten en één vloeren-vestiging in ons land. In 2022 riepen consumenten Hornbach voor de zestiende (!) keer uit tot Beste Bouwmarkt van Nederland.

Op Eerste Pinksterdag houdt Hornbach de deuren gesloten, op de dag erna openen zij van 10.00 tot 17.00 uur. Hier vind je het overzicht van vestigingen en (ook overige) openingstijden tijdens de Pinksteren.

Karwei: overzicht openingstijden bouwmarkten en tuincentra Pinksteren 2023

Doe-het-zelfketen heeft 132 vestigingen in Nederland. Leuk weetje: de eerste Karweibouwmarkt werd 45 jaar geleden geopend in Utrecht. In deze plaats werd vanaf 1967 jaarlijks de doe-het-zelfvakbeurs 'Karwei' gehouden in de Jaarbeurs. Deze naam bleek niet beschermd en is door de oprichters van de bouwmarkt gedeponeerd als winkelnaam.

Er zijn filialen van Karwei op zondag 28 mei, Eerste Pinksterdag dus, gesloten. Als ze al wel open gaan, dan tot 17.00 uur. De dag erna zijn alle bouwmarkten open, tot 17.00 uur. Het landelijke overzicht is er via deze link.

Hubo: overzicht openingstijden bouwmarkten en tuincentra Pinksteren 2023

Hubo is al meer dan tachtig jaar een begrip onder klussers en doe-het-zelvers; het is in 1933 ontstaan als een kleine houthandel in Utrecht. Inmiddels telt Hubo 185 winkels, elk filiaal behoort tot een zelfstandige ondernemer en ook daarom wisselen zijn de openingstijden tijdens de Pinksteren. Er zijn Hubo's zelfs beide dagen gesloten. Check voor het overzicht deze link.

Bouwmaat: overzicht openingstijden bouwmarkten en tuincentra Pinksteren 2023

Duidelijk: Bouwmaat houdt al haar filialen op beide Pinksterdagen gesloten.

Intratuin: overzicht openingstijden bouwmarkten en tuincentra Pinksteren 2023

Intratuin - alles voor huis, tuin en dier - heeft 55 vestigingen in Nederland en hebben op Eerste Pinksterdag wisselende openingstijden, en dat geldt ook voor Tweede Pinksterdag (meestal vanaf 10.00 uur). Via deze link vind je de adresgegevens en openingstijden tijdens feest- en zondagen.

Groenrijk: overzicht openingstijden bouwmarkten en tuincentra Pinksteren 2023

De 48 vestigingen van GroenRijk hanteren verspreid over het land uiteenlopende openingstijden, een aantal is Eerste Pinksterdag gesloten. Klik hier voor de locatie van je voorkeur.

Welkoop: overzicht openingstijden bouwmarkten en tuincentra Pinksteren

Ooit begonnen als agrarische coöperatie heeft Welkoop - 'dé keten met verstand van tuin & dier' - 150 winkels in Nederland. Er zijn vestigingen op zondag 28 mei gesloten, verder wisselen de openingstijden voor wie de dag erna weer wel de deuren opent. Daarom: check deze link.

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws voor ondernemers.

Ontvang dagelijks onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste ondernemersnieuws