Nieuws Actueel

Overzicht openingstijden Gall & Gall Pasen 2017

Welke Gall&Gall filialen zijn met Goede Vrijdag 14 april, Eerste Paasdag zondag 16 april en Tweede Paasdag maandag 17 april geopend? Hieronder vind je een compleet overzicht van de openingstijden van de drankenhandel.

De Ondernemer 12 april 2017

1 overzicht openingstijden gall gall pasen 2017

Overzicht openingstijden Gall & Gall Pasen 2017

Gall & Gall heeft zo'n 600 winkels verspreid over het hele land. Van Aalsmeer tot Zwolle. Op Goede Vrijdag 14 april gaan alle Gall & Gall-winkels om 19.00 uur dicht. Zaterdag 15 april geldt als reguliere winkeldag. Op Eerste Paasdag gaan 25 winkels open, vooral in grote steden, meldt een woordvoerder van eigenaar Ahold. Op Tweede Paasdag opennen zo'n 180 winkels de deuren, vergelijkbaar met een reguliere zondag. Kijk voor de openingstijden per vestiging in de winkelzoeker.

Specialist

Gall & Gall verkoopt al sinds 1884 drank en is op dat gebied de grootste specialist van Nederland. In 1884 stond de 33-jarige Maria Gall aan de wieg van het huidige Gall & Gall. Na het overlijden van haar man zocht ze een manier om in haar levensonderhoud te voorzien, zo bericht Ahold.

Lees ook: Overzicht openingstijden supermarkten Pasen 2017

Stoere zakenvrouw

Als stoere zakenvrouw begon zij de slijterij – wijnhandel 'Firma Wed. H.J.T. Gall' in de Amsterdamse Ferdinand Bolstraat. Gall was een 'vooruitstrevende' winkel. Toen al stonden de klanten centraal. Haar motto was 'Geen order te groot, geen order te klein, geen order te ver'. Een vrouw van aanpakken dus, 7 dagen per week van 8.00 tot 20.00 uur.

Bakfiets

Toen Maria Gall in 1920 overleed, namen haar twee zonen de winkels over. Naar Engels voorbeeld voegden zij aan de naam een tweede Gall toe 'Gall & Gall'. In die tijd waren klanten vooral heren die kwamen voor een maatje Genever, Fijne dubbele likeuren of Echte Fransche Cognacs. Bestellingen werden per bakfiets bezorgd.

Lees ook: Overzicht openingstijden Etos Pasen 2017

Marktleider

Ruim honderd jaar na de oprichting, in 1989 werd Gall & Gall opgenomen in het Ahold-concern (1989), maar de naam bleef. Deze naam ging bovendien gelden voor de winkels van Alberto, Impodra, Aguilar en Klerks waarmee Gall & Gall in één klap marktleider in Nederland werd. Met meer dan 550 winkels is Gall & Gall vandaag de dag een vertrouwd en herkenbaar gezicht in het straatbeeld.

overzicht openingstijden gall  gall pasen 2017