Nieuws Actueel

Personeel Brussels Airlines wil volgende week drie dagen staken

Wie volgende week met de Belgische nationale vliegmaatschappij Brussels Airlines wil vliegen moet bedacht zijn op hinder. Het vliegend personeel van de luchtvaartmaatschappij wil donderdag, vrijdag en zaterdag staken. Maandag komt het vliegverkeer waarschijnlijk ook al in de knel door vakbondsacties op Brussels Airport, de thuishaven van Brussels Airlines in Zaventem.

ANP 16 juni 2022

ANP160622176 1

De vakbonden van het cabinepersoneel en van de piloten van Brussels Airlines zijn nog in gesprek met hun werkgever, maar verwachten daar weinig van en zetten de staking naar eigen zeggen sowieso door. Ze zien niets in de premie die het bedrijf zou hebben aangeboden. Dat helpt volgens hen de werkdruk niet verlichten, hun belangrijkste grief.

De driedaagse staking komt op de drempel van de drukke zomer, op een moment dat veel vliegvelden en vliegmaatschappijen het al nauwelijks kunnen bolwerken. Het aantal reizigers is door het wegvallen van de coronabeperkingen weer fors toegenomen terwijl er tegelijk een schreeuwend personeelstekort is.

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws voor ondernemers.

Ontvang dagelijks onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste ondernemersnieuws