Nieuws Actueel

PFZW verhoogt pensioen volgend jaar met 6 procent

Pensioenfonds Zorg en Welzijn (PFZW) verhoogt de pensioenen van deelnemers per volgend jaar met 6 procent. Daarbij blijft de premie die werkgevers en werknemers samen betalen gelijk op 25,8 procent, maakte het fonds bekend.

ANP 7 november 2022

PFZW-voorzitter Joanne Kellermann legt uit dat door de stijgende prijzen steeds meer mensen in de knel komen. "Ook werknemers en gepensioneerden in de sector zorg en welzijn worstelen daarmee en komen soms niet meer rond. Daarom zijn we blij dat we in januari opnieuw de pensioenen, en ook de pensioenaanspraken voor degenen die werken, kunnen verhogen.

PFZW maakt naar eigen zeggen gebruik van tijdelijke regelgeving om gedeeltelijke compensatie te bieden voor het koopkrachtverlies van deelnemers door de extreem hoge inflatie. Per 1 oktober gingen de pensioenen al met 2,7 procent omhoog.

Op 30 september dit jaar was de beleidsdekkingsgraad bij PFZW 109,6 procent en de actuele dekkingsgraad 115,7 procent. Dit jaar mogen pensioenfondsen de pensioenen verhogen bij een beleidsdekkingsgraad hoger dan 105 procent. Deze regels zijn aangepast, vooruitlopend op de regels zoals die ook in de overgang naar het nieuwe pensioenstelsel gaan gelden.

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws voor ondernemers.

Ontvang dagelijks onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste ondernemersnieuws