Nieuws Actueel

Pica Pica Parade verbindt Rotterdamse ondernemers

Een podium creëren voor muziek en kunst, maar vooral ook ondernemers met elkaar verbinden. Dat is de insteek van het nieuwe Rotterdamse festival Pica Pica Parade dat op 4 juni wordt afgetrapt in Cretopia Rotterdam.

Van onze redactie 31 mei 2016

Black atlantic

“Rotterdam heeft veel unieke plekken zoals koffietentjes, lunchrooms en winkels die nog erg onafhankelijk werken”, vertelt Nikki Smits, een van de initiatiefnemers. “Wij willen ze tijdens Pica Pica met elkaar verbinden. Juist tijdens de zomermaanden, omdat dit normaal een rustige tijd is voor winkeliers en horeca.”

EksterTijdens de Pica Pica Parade is er elke zaterdag en zondag in juni, juli en augustus iets te doen is op bijzondere plekken in Rotterdam. Rotterdamse talenten exposeren hun kunst en er zullen verschillende optredens zijn op locaties als STROOP, Café Stalles, Snoerboer, Lachende Varken, New Fork en Room Hostel. Er staan ook lezingen, poëzie en stand-up comedy op het programma. De naam ‘Pica Pica’ slaat op het Latijnse woord voor ‘ekster’; een intelligente vogel die bekend staat om zijn verzamelwoede van opvallende glinsterende objecten.

Een van die ‘objecten’ is de winkel Maak. “Wij vinden het altijd leuk als er iets gebeurt in de stad”, reageert eigenaar Froukje Klop. “Bij ons zal een expositie van Ingrid Wuyster te zien zijn en Jacob de Berker komt optreden.” De aftrap van Pica Pica vindt plaats in Cretopia. “Wij steunen alle verbindende evenementen in de stad”, reageert Lennard de Vlieger initiatiefnemer van Cretopia. De stichting met als slogan ‘Kunstenaarscollectief met lef voor ondernemerschap’ is regelmatig gastheer van ondernemersvergaderingen en recepties. “We werken samen met grotere partners uit de creatieve sector zoals IFFR, maar selecteren ook op kleine en startende ondernemers.”

Netwerkborrel De opening is niet alleen een feestelijke aftrap, maar ook bedoeld als netwerkborrel. “Als de deelnemers zelf niet hoeven te werken natuurlijk", aldus Smits.