Nieuws Actueel

Picnic is 'snelst groeiende bedrijf van Nederland'

Onderzoekers van Erasmus University stelden de jaarlijkse lijst, de 'ranking', samen op basis van de procentuele en absolute groei van het aantal banen bij bedrijven in drie jaar tijd, waarmee Picnic op plaats 1 belandde.

Van onze redactie 20 maart 2019

Picnic 23

Picnic, dat tevens het jongste bedrijf uit de ranking is, groeide het snelst tussen eind 2015 en eind 2018. In deze periode creëerde de online supermarktbedrijf 1.697 nieuwe fte's, een stijging van 162 procent. "Toen we met Picnic begonnen, hadden we nooit kunnen dromen dat het zo snel zou gaan", stelt medeoprichter van Picnic, Michiel Muller. "Vanaf het begin hebben we samen met klanten aan Picnic gebouwd, daarom staat er nu iets waar mensen behoefte aan hebben. Het is geweldig om het enthousiasme te zien en zo vaak leuke reacties van klanten te krijgen."

Bezorgplatform Takeaway.com en cosmeticabedrijf Rituals eindigden respectievelijk op de tweede en derde plaats in de ranking. Takeaway.com was vorig jaar de snelst groeiende en kennen we van Thuisbezorgd. Zij creëerden in drie jaar 2.272 voltijdsbanen, een groei van 88 procent. Rituals, dat op de derde plaats eindigde, creëerde 2.880 banen, een stijging van 38 procent.

Lees ook: Waarom Picnic bij 'lokale super' soms boodschappen inslaat

Drie provincies zijn goed voor meer dan de helft van de 250 snelste groeiers. Noord-Holland heeft de meeste snelgroeiers (62, waarvan 39 uit Amsterdam), dan komt Zuid-Holland (52, waarvan 22 uit Rotterdam) en dan Noord-Brabant met 48 bedrijven.

Top 10

1. Picnic

2. Takeaway.com

3. Rituals

4. Action

5. Young Capital

6. Elastic

7. Coolblue

8. Calco

9. Adyen

10. BasicFit