Nieuws Actueel

Pier Eringa moet ProRail gaan redden

'Dat zullen we nog weleens zien', is het geliefde antwoord van president-directeur Pier Eringa van ProRail als hij weerstand ondervindt bij het oplossen van treinstoringen en -vertragingen. Zijn opdracht: de samenleving moet gaan houden van ProRail, schrijft de Volkskrant.

Van onze redactie 11 april 2016

Piereringaprorail 1

Geen prietpraat, maar Piertaal', hing op alle politiebureaus in Flevoland, toen Pier Eringa er commissaris van politie was. Dat stond voor: geen zwetsverhalen ophangen, niks verdoezelen. Zeg waar het op staat, benoem de problemen en vertel hoe je ze gaat oplossen.

Pier Eringa (54) is een jaar president-directeur van ProRail, dat het spoorwegnet (ruim 7.000 kilometer spoor, 2.612 overwegen) onderhoudt en vernieuwt, inclusief de 403 stations. ProRail is ook verantwoordelijk voor de veiligheid op het spoor.

Er zijn te veel storingen, er vallen te veel treinen uit. Als problemen met wissels, bovenleidingen en seinen de oorzaak zijn, en dat is bij een van de drie storingen het geval, is dat ProRail aan te rekenen. De communicatie daarover is beroerd.