Nieuws Actueel

Plan Asbest en Energie krijgt meerderheid

De Ondernemer 29 januari 2016

Asbest Energie plan

Het plan Asbest en Energie van SP-gedeputeerde Daan Prevoo krijgt een meerderheid in het Limburgs Parlement, meldt 1Limburg vrijdag. Na flinke kritiek een aantal weken geleden is er een aangepaste versie gemaakt die wel op voldoende steun kan rekenen.

Volgens het plan moeten uiterlijk 1 januari 2024 alle asbestdaken bij zowel particulieren als bedrijven en instellingen verwijderd zijn. Ook wil het provinciebestuur de sanering gebruiken om duurzame energie te stimuleren via bijvoorbeeld zonnepanelen.

Kritiek Een aantal weken geleden kreeg het plan Asbest en Energie nog flinke kritiek in het Limburgs Parlement en ook nu blijven de meeste oppositiepartijen kritisch. GroenLinks en PVV zagen weinig verschil met de oorspronkelijke versie. Carla Brugman, fractievoorzitter van GroenLinks, mist vooral een concrete aanpak voor meer duurzame energie.

Meest enthousiaste partij was de SP. Volgens fractievoorzitter Bram Schaminee is het een nog beter en completer plan, doordat er goed geluisterd is naar eerdere opmerkingen.

Op 5 februari neemt het Limburgs Parlement een definitief besluit.