Nieuws Actueel

Plannen voor overdekte Markthal in Woerden

Woerden krijgt zijn eigen Markthal als het aan Dim Gerritse ligt. De ondernemer heeft grootse plannen met zijn loodsen op Honthorst, bericht het AD.

Femke Rodenburg 20 juni 2016

Markthal 10

Een overdekte markthal met versproducten, een megasupermarkt en innovatiehal voor Woerdense foodtechnologiebedrijven. Dat hebben Woerdenaren Dim Gerritse en Egbert van den Bergh voor ogen met De Hallen op de Industrieweg. Met hun bedrijf VIOS Vastgoed houden ze zich bezig met het transformeren van woningen en bedrijfspanden. Als het aan hen ligt, wordt het distributiecentrum van Gerritse IJzerhandel op Honthorst hun volgende project.

Trekpleister"Zeer waarschijnlijk gaat Gerritse IJzerwarengroep daar op termijn weg", zegt Dim Gerritse, die het bedrijf acht jaar geleden verkocht, maar nog steeds eigenaar is van de panden. "Vooruitlopend daarop zijn we plannen gaan maken voor die locatie." De plannen voor de 5500 vierkante meter zijn groots, maar volgens Gerritse sluiten ze aan bij de ambitie van Woerden om zich nog meer te profileren als stad voor recreatie en toerisme.

"We willen een grootstedelijke trekpleister voor Woerden neerzetten die aansluit bij andere ontwikkelingen als het Stadshotel, Defensie-eiland en Kaasexperience Centre", zegt Gerritse. In de voormalige opslagloodsen van Defensie is 1250 vierkante meter ingetekend voor een Markthal. "Het gaat om een versmarkt, aanpalend aan de wekelijkse Streekmarkt op het Kerkplein waarmee we gaan samenwerken."

TrendGerritse is overtuigd dat dit aanslaat. "Markthallen met verswaren zijn een trend die je niet alleen in grote steden als Rotterdam ziet, maar ook in plaatsen als Deventer, Roosendaal en Veghel."

Naast de Markthal moet een Innovatiehal komen. "We onderschatten hoeveel high-tech bedrijven we in Woerden hebben op het gebied van food en techniek. Bedrijven als QBTEC, Blue Print Automation en DARE! zitten te springen om jong talent. Door in de Innovatiehal ruimte te bieden aan Woerdense scholen en initiatieven als het TechniekTalent kan er kruisbestuiving plaatsvinden."

DriehoekOm het plan van De Hallen financieel haalbaar te maken, moet de overige 2500 vierkante meter een Superhal worden met daarin een gigantische supermarkt. Of dat een Albert Heijn wordt of andere keten is nog niet duidelijk.

Gerritse is ervan overtuigd dat Woerdenaren bereid zijn hun boodschappen op Honthorst te doen. Het laatste essentiële onderdeel van De Hallen is een voetgangers- en fietsbrug over de Singel. "Een soort afgeslankte Mandelabrug die De Hallen met de binnenstad verbindt, zodat je binnen drie minuten lopen in het centrum staat. Samen met het Defensie-eiland, Het Kasteel en Kerkplein creëer je zo een driehoek waarmee we mensen van binnen en buiten Woerden een dag kunnen vasthouden in de stad."