Nieuws Actueel

Poppenbedjes in het kattenhotel van Sophie Verhassel uit Nieuw-Namen

Lachend laat Sophie Verhassel (42) haar veertien poppenbedjes van meubelketen Ikea zien. "Die caissière zal ook wel gedacht hebben... Maar de katten gaan er echt in liggen!"

Gertie de Boey | Foto: Camile Schelstraete 4 oktober 2016

Kattenhotel Nieuw Namen Camile Schelstraete

De eigenaresse van kattenhotel Little Buddy in Nieuw-Namen straalt een en al trots en enthousiasme uit als ze vertelt over haar droom die werkelijkheid is geworden. "Ik zei altijd dat ik iets met dieren wilde doen. Uiteindelijk koos ik voor een administratieve job, maar mijn droom bleef me achtervolgen. Ineens wist ik wat ik echt wilde: een kattenhotel."

Volgeboekt

Samen met haar man Robby Peeters (44) besloot Verhassel de sprong te wagen. Zij volgde in 2014 de opleiding Ondernemer asiel/pension aan het opleidingscentrum Dierverzorging Barneveld en samen bouwden ze hun kattenhotel op, letterlijk vanaf de grond. Eind juni dit jaar werd Little Buddy geopend. Verhassel: "We wisten dat er behoefte was aan een kattenhotel, maar dat we de hele zomer vol zouden zitten, hadden we niet verwacht. Vanaf dag een kregen we de ene reservatie na de andere."

De tekst gaat verder onder de foto

Foto: Camile Schelstraete

All-inclusive

De kattenliefhebster, die iedere ochtend alle veertien verblijven schoonmaakt, heeft het er druk mee. "Iedere kat heeft een eigen verblijf met daarin een bed, krabpaal, kattenbak, kommetjes, speelgoedjes en een kattenluik. Via het luikje kunnen ze naar hun eigen buitenverblijf. Als ze dat willen natuurlijk, want katten zijn erg eigenwijs. Ze doen niets tegen hun zin."