Nieuws Actueel

Prestop zet in op groei met nieuwe showroom

Het zijn er veel en ze zijn groot. Overal in de nieuwe showroom van Prestop in Son en Breugel staan aanraakschermen. Ze zijn overal inzetbaar, zo maakt eigenaar en directeur Alexander Aelberts duidelijk in het Eindhovens Dagblad.

HARRIE VERRIJT | Foto: René Manders 21 september 2016

Touchscreen 1065

"We leveren schermen voor winkels, musea, ontvangsthallen, recepties en vele doeleinden meer. Ook verhuren we ze voor conferenties, beurzen en vele activiteiten. Mede dankzij de slimme telefoon en de iPad zijn mensen gewend dat er iets gebeurt als je een scherm aanraakt. Aan ons is het om ze zo te maken dat ze mensen uitnodigen om dat ook te doen."

Het bedrijf verhuisde van Best naar Son om zijn presentatie te verbeteren, zegt Aelberts. "In Best waren we krap behuisd, met te weinig uitstraling. Dat maakte het moeilijker om klanten in de omgeving te trekken. Onze omzet van een kleine 4 miljoen euro halen we voor 70 procent uit het buitenland. We hopen met onze nieuwe presentatie vooral in de thuismarkt extra te groeien. We kunnen klanten nu met trots hier uitnodigen."

AanraakschermenBij binnenkomst is het eerste product dat opvalt de elektronische receptie, een beeldscherm waarop de bezoeker zijn doel en gastheer zelf aanwijst. Binnen worden de vele mogelijkheden in 450 vierkante meter showroom getoond: aanraakschermen in tafels, displays, etalages, werkplekken, slimme borden en videomuren. Ook buiten heeft Prestop producten staan met aanraakschermen.

De gebouwen, die volgende week officieel worden geopend, beslaan meer dan 4400 vierkante meter. Aelberts laat de nieuw ingerichte productiehal zien. Daarin staan enkele tientallen fel blauwe metalen informatiezuilen klaar om van schermen te worden voorzien. "Dit blauw is de huiskleur van de Franse supermarktketen Carrefour", zegt Aelberts. "Zij plaatsen in hun winkels deze zuilen met een groot aanraakscherm, een scanner en een printer. We bestellen de onderdelen bij leveranciers zo veel mogelijk in de regio. We zetten ze hier in elkaar en testen ze. Dat zijn mooie klussen voor ons."

PrestopAelberts legt uit dat dit soort producten wordt gemaakt door Prestop, een van zijn drie bedrijven. "We kopen de lcd-schermen in. Daar zetten we een glasplaat voor die we voorzien van elektronische touchfolie. Ons softwarebedrijf Omnivision levert programma's hiervoor. Het mooie is dat we daar heel creatief mee kunnen omgaan. Zo brengen we de touchfolie ook aan op een etalageruit, waardoor voorbijgangers een scherm in de etalage kunnen besturen."

Naast het productiebedrijf en het softwarebedrijf heeft Aelberts nog een verhuurbedrijf dat vele soorten aanraakschermen, waaronder héél grote, levert bij conferenties en beurzen.

GrondleggerDe Bestse ondernemer was ruim 25 jaar geleden zelf de grondlegger van het bedrijf. "Moderne machines in de fabriek werden al met een aanraakscherm bediend. Dat gaf voordelen in verband met stof en vocht. Ook al waren het nog vaak schermen met alleen letters en getallen in één kleur. Het was in de tijd dat onwetende mensen met de muis over het beeldscherm gingen. Een aanraakmethode vond ik al meteen veel natuurlijker. Daarom ging ik dit soort producten voor winkels, musea en ontvangsthallen maken."

Het bedrijf groeide flink, maar het ging wel met horten en stoten. "In de crisis viel de vraag ongeveer helemaal weg. Ik heb toen het vliegtuig naar Amerika gepakt om daar klanten te bezoeken die via de website interesse hadden getoond. Hoewel de crisis daar ook heerste, heb ik er een aantal vaste klanten aan overgehouden. Toch moest ik van enkele mensen afscheid nemen, maar die zijn gelukkig weer terug."

EnergieAelberts en zijn team van 26 mensen willen vanuit Son het bedrijf met nieuwe energie voortzetten. "We hebben een moeilijke periode achter de rug. Een administratieve kracht die we met zijn allen volledig vertrouwden, bleek het bedrijf voor 185.000 euro te hebben opgelicht. Dat is nu een politiezaak en zij is hier weg. Verder zien we dat onze producten steeds beter aanslaan."

En iedereen bij Prestop is heel blij met het nieuwe gebouw, zegt Aelberts. "Buiten hebben we een basketbalveld, waar we collegabedrijven uitnodigen om te komen spelen. We hopen hier flinke aanloop te krijgen van bedrijven. Onze producten en onze creativiteit doen de rest."