Nieuws Actueel

Prikbord overheid: gratis bewaakte fietsenstalling

De provincie Utrecht en U-OV hebben een nieuwe busdienstregeling ontwikkeld die vanaf 2 juli ingaat. Dit als antwoord op de verwachting dat het aantal ov-reizigers de komende jaren blijft stijgen, maar het beschikbare budget voor het ov niet evenredig meegroeit.

Alban Mik 2 juni 2016

Fietsenstalling 2

De gemeente Utrecht zoekt ondernemers die appartementencomplexen willen bouwen op het terrein van de voormalige Nederlandse Pakket Dienst aan de Brailledreef in het Centrumgebied van Overvecht.

Gemeente AmersfoortDeze maand gaat de gratis bewaakte fietsenstalling Amicitia open, met plek voor 140 fietsen. Na de opening geldt een stallingsverbod op het pleintje aan het begin van de Utrechtsestraat, achter de Arnhemse Poortwal en op het eerste deel van de Utrechtsestraat tot de passage Sint Jorisplein.TankstationDe gemeente is begonnen met de Europese aanbestedingsprocedure voor een tankstation, zo werd bekendgemaakt via Tenderned. Het gaat om een brandstofverkooppunt zonder lpg bij de entree van bedrijventerrein De Wieken, dicht bij de afrit van snelweg A28. Aan de zuidoostelijke kant van de stad is behoefte aan een brandstofverkooppunt, zo is gebleken uit een marktonderzoek van de gemeente.Overheden worden uitgenodigd tips voor de rubriek Prikbord op te sturen naar regioutrecht@deondernemer.nl.