Nieuws Actueel

Protest bij Business Class; Harry Mens geeft boeren zendtijd

Waar Agractie aanvankelijk van plan was Hotel van Oranje te bezetten, waar Business Class van Harry Mens wordt opgenomen, kreeg dat een geheel andere wending. Harry Mens gaf ze zendtijd. ,,Een beetje publiciteit kunnen ze krijgen, verder moeten ze bij de regering zijn", maakte Harry Mens Omroep West duidelijk (zie video).

Redactie / bron: Omroep West 27 oktober 2019

Harry Mens boeren streekproducten

Boeren bieden Harry Mens streekproducten aan bij Hotel van Oranje tijdens een protest. Ze wilden en kregen zendtijd bij Mens' televisieprogramma Business Class. Foto: ANP.

Volgens Harry Mens speelde de mogelijkheid al even dat de boeren langs wilden komen in Noordwijk, maar hij had nooit gedacht dat het serieus was, zegt hij tegen een verslaggever van Omroep West.

,,Als ze hun boodschap willen verkondigen heb ik daar geen problemen mee. Mijn vader was bollenboer. Ze krijgen koffie en gebak, hoor. Het is toch feest." Het komt Mens ook wel goed uit. ,,Dat zijn weer 50.000 kijkers extra, dat is goed voor de adverteerders."

Uiteindelijk kwamen er zo'n 150 boeren met 70 tractoren. Een aantal van hen las bij Business Class een verklaring voor en stelden daarin dat 'de natuurdoelstellingen waaraan stikstofregels zijn gekoppeld niet haalbaar zijn'. ,,Nu niet, maar over tien jaar ook niet. Het hele land ligt er nu door plat, mensen raken hun baan kwijt, bedrijven gaan failliet, het is een strop voor de Nederlandse economie."

Business Class is iedere zondag om 10.30 uur te zien op RTL7.

Hieronder de reactie van Harry Mens voor de camera van Omroep West: