Nieuws Actueel

Reanimatieproducten vanuit Middelburg naar heel Europa

Pieter Joziasse uit Vogelwaarde en Edwin Roelse uit Vlissingen kennen elkaar van de ambulance. De een was verpleegkundige, de ander chauffeur. Jarenlang vormden ze een team op de weg, nu runnen ze samen het bedrijf Medisol. Het redden van mensenlevens staat voor hen nog steeds voorop.

Henk van de Voorde | Foto: Lex de Meester 10 juni 2016

Aed zeeland lex de meetser1 2

Pieter en Edwin leveren automatische externe defibrillators (aed's) en reanimatieproducten zoals beademingsmaskers en reanimatiepoppen. Medisol is uitgegroeid tot nationaal marktleider. In gewoon Nederlands is een aed een hartschokapparaat dat wordt ingezet als iemand een hartstilstand heeft.

"Hier in Nederland lobbyen instanties als de Hartstichting en het Rode Kruis voor een optimale inzet van aed's. Er mag geen enkele drempel zijn om levensreddende apparatuur te gebruiken," zegt Edwin. ,,Als een middenstander een defibrillator heeft aangeschaft voor zijn winkel en er valt voor een andere zaak iemand neer, mag er geen gedoe zijn over kosten. Daarom hebben wij het initiatief genomen om de elektroden en batterijen van bij ons aangeschafte aed's na een inzet gratis te vervangen."

Het Franse gevoelMaatschappelijke betrokkenheid blijkt ook uit het feit dat Medisol voor elke verkochte aed 20 euro doneert aan KiKa.Vandaag de dag exporteren de beide compagnons naar zestien landen. Die worden allemaal beleverd vanuit het centrale magazijn op bedrijventerrein Arnestein in Middelburg. Frankrijk is qua omzet het belangrijkste exportland (17 procent).

"Het is erg belangrijk dat we voor die markt het Franse gevoel uitstralen. Bij onze customerservice in Middelburg worden Franse klanten dan ook geholpen door mensen uit hun eigen land. We hebben een telefoonnummer in Parijs dat automatisch doorschakelt naar Middelburg en gebruiken ook een Franse domeinnaam. Ook heeft de Franse website een speciale look en feel. Die is wat drukker, met meer kleurtjes en accenten,'' stelt Edwin.

Waaier aan webwinkelsDe Zeeuwen timmeren flink aan de weg. Want voor het zesde achtereenvolgende jaar behoort Medisol als FD Gazelle tot de snelstgroeiende bedrijven van Nederland. Een status die Medisol verwierf door zowel autonome groei als overnames. Het in 2001 opgerichte Medisol is anno 2016 actief met een brede waaier aan webwinkels in heel Europa. Van oorsprong is het een webdesignbureau, gespecialiseerd in de sectoren zorg en hulpverlening. Maar sinds ruim tien jaar ligt de focus volledig op de verkoop van aed's en reanimatiegerelateerde artikelen. Medisol maakte in de eerste jaren naam met het opzetten van een hulpverlenersforum.