Nieuws Recreatie en toerisme

Horeca kan dankzij F1, EK en Songfestival in handen wrijven

De komst van de Formule 1 naar Zandvoort en het Eurovisiesongfestival naar Rotterdam is goed nieuws voor hotels, restaurants en cafés komend jaar. De horeca profiteert ook van wedstrijden van het EK voetbal, waarvan er een paar worden gespeeld in Amsterdam. Dat voorspellen economen van het Economisch Bureau van ING.

ANP / De Ondernemer 9 december 2019

Horeca songfestival eurovisie formule1

Voorzitter Raad van Bestuur NPO Shula Rijxman, Executive Producer Eurovisie Songfestival 2020 Sietse Bakker, wethouder Said Kasmi en Directeur van Ahoy Jolanda Jansen eerder dit jaar na de bekendmaking van de gaststad van het Songfestival 2020. (Foto: ANP)

Mede als gevolg van de evenementen stijgen de verkoop van maaltijden en consumpties en het aantal overnachtingen in 2020 met 1,5 procent, aldus de economen. Eenmalige evenementen als het songfestival brengen volgens de kenners veel Nederlanders op de been, die dan de knip zullen trekken. Ook worden veel gasten uit het buitenland verwacht.

''De eetgelegenheden in de omgeving profiteren, omdat toeristen vaak nabij hun verblijf lunchen of dineren''

Economisch Bureau van ING

Toeristen

Volgens ING stijgt het aantal buitenlandse toeristen dat blijft overnachten in 2020 tot ruim 20 miljoen. Vooral hotels merken daar veel van. De komst van de toeristen stuwt de kamerprijzen in grote steden tot recordniveaus. Ook eetgelegenheden in de omgeving profiteren, omdat toeristen vaak nabij hun verblijf lunchen of dineren.

Lees ook: Kassa’s ondernemers rinkelen als motoren gaan brullen in Zandvoort