Nieuws Recreatie en toerisme

Thuiswerker zorgt voor run op bungalows buiten vakantieperiode

Uit de reserveringen van Bungalows.nl, onderdeel van Bookit, blijkt dat het coronavirus het boekingsgedrag van de Nederlanders sterk heeft veranderd. Bungalowparken zijn niet alleen in trek in vakantieperioden, maar ook eromheen en dan om er te werken.

Van onze redactie 8 april 2021

Vakantiehuisjes spinnen garen lockdown

Vanuit een vakantiehuisje kun je ook ideaal thuiswerken. Foto: Archief

Bij Bungalows.nl heeft in de eerste maanden van 2021 bijna 100 procent van de boekingen een bestemming in eigen land. Dat zal niemand echt verbazen, maar het geeft aan hoe groot de impact van corona is. Een reden voor het any time any moment boeken is mede te verklaren door het thuiswerken.

,,Sinds we zoveel mogelijk thuis werken, maakt het in feite niet meer uit waar ‘thuis’ is. Werken kan ook in een vakantiehuisje met goedwerkende wifi. Een uitkomst om werken te combineren met er even tussenuit zijn. Je zet je laptop naast de weekendtas klaar en wegwezen!”

Lees ook: Meer boekingen, geen ontslagen: het coronajaar van Droomparken

Gelderland haalt Limburg in

In de jaren 2018, 2019 en 2020 was Limburg steevast de populairste bestemming voor boekingen die in de eerste drie maanden van het jaar werden gemaakt, constateert Bungalows.nl.

,,Nu is Gelderland de favoriete bestemming. Bijna een op de vijf boekingen gaat in 2021 naar deze provincie. De opvallendste stijger is Zeeland. Het aantal boekingen voor deze bestemming steeg van 6 procent naar 14 procent in 2021.”

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws voor ondernemers.

Ontvang dagelijks onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste ondernemersnieuws