Nieuws Recreatie en toerisme

TUI ziet toekomst weer zonnig in door toename boekingen van zomervakanties

Reisconcern TUI profiteert van extra boekingen van zomervakanties. Dat komt doordat reisbeperkingen in grote delen van Europa werden versoepeld na daling van het aantal coronabesmettingen. Sinds mei kreeg de touroperator er anderhalf miljoen boekingen bij.

Van onze redactie 12 augustus 2021

TUI reizen boekingen reisbeperkingen zomer vakantie europa Rutte persconferentie maatregelen

TUI ziet het aantal boekingen van zomervakanties stijgen. Foto: Shutterstock

Lees ook: LIVEBLOG: Coronaregels horeca en evenementen blijven nog dezelfde

,,Vooral in Duitsland en de rest van continentaal Europa laten de boekingscijfers zien dat er veel opgekropte vraag is die wordt ingehaald", zegt topman Fritz Joussen van TUI. ,,De reizen vanuit Engeland konden pas in juli worden hervat. De stijging van het aantal boekingen zal daardoor pas in het volgende kwartaal te zien zijn."

Lees ook: Reisaanbieders eisen vaccinatiebewijs van klanten, ANVR toont begrip

Populairste bestemmingen zijn Mallorca, Ibiza en de Griekse eilanden Kreta en Rhodos

In totaal zijn er voor de zomer bij TUI ruim 4 miljoen vakanties geboekt. De populairste bestemmingen zijn de Spaanse eilandengroep de Balearen met onder meer Mallorca en Ibiza. Er is ook veel geboekt naar de Griekse eilanden Kreta en Rhodos.

De omzet van TUI steeg in het derde kwartaal van zijn gebroken boekjaar naar 650 miljoen euro, tegen 72 miljoen euro in dezelfde periode vorig jaar. Vanwege de reisbeperkingen kon het bedrijf toen bijna geen vakanties verkopen. Het afgelopen kwartaal boekte TUI een verlies van 940 miljoen euro.

Vrijdag persconferentie coronamaatregelen

Wat gaat Rutte zeggen?

Zoals het er nu naar uitziet zijn extra coronamaatregelen nu niet nodig, vertelde demissionair premier Mark Rutte maandag de media. De coronacijfers lieten immers de afgelopen week een dalende trend zien. Maar: vrijdagavond is er wel weer een persconferentie en daar kijken naast horeca-ondernemers en reisorganisaties vooral organisatoren van evenementen naar uit.

Feiten en geruchten zijn te volgen via deze Liveblog, met reacties van ondernemers, branche-organisaties en andere experts uit het bedrijfsleven.

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws voor ondernemers.

Ontvang dagelijks onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste ondernemersnieuws