Nieuws Actueel

'Regelkracht' helpt met communicatie en marketing

Voor veel Vriezenveners is Renate Eggengoor een bekend gezicht door DETO en Ondernemershuis Twenterand. Nu heeft ze een eigen bedrijf: Regelkracht, schrijft Tubantia.

Sandra Dubbink 17 maart 2017

Renate Eggengoor Regelkracht

Velen kennen Eggengoor ook nog uit de tijd bij de Rabobank. Na het ontslag, na achttien jaar dienstverband, kwam ook zij even in een emotionele achtbaan terecht, maar het is een onverwachtse verrijking van haar leven gebleken. De contacten en netwerken die ze daar opbouwde, vormen nu een bron van inspiratie.

"'Oh, dat regelt Renate wel ff', zo wordt er in mijn directe omgeving al snel gezegd", lacht Eggengoor. "En dit werk ligt mij ook erg goed. Regelen is mijn ding en mijn kracht. Ik vind het leuk om activiteiten op te starten, om aan te haken bij wat ondernemers drijft en de verbinding te leggen met anderen. Daarom heb ik als pay-off onder mijn logo staan 'Renate regelt het'.

Communicatie en marketing

Eggengoor is vorig jaar begonnen met haar eigen bedrijf Regelkracht. Hier zet ze haar kennis en kunde in op het gebied van communicatie en marketing om klanten 'te ontzorgen'. "Bij de Rabobank regelde ik de in- en externe activiteiten waaronder klantenreizen, evenementen, bedrijfsmeetingen en kennissessies. Hierdoor heb ik veel mensen leren kennen en ben ik op diverse plaatsen geweest. Daar pluk ik nu de vruchten van. Of het nu de organisatie van een voetbalreis, het regelen van sprekers voor een businessavond of het verbinden van ondernemers is, ik vind het allemaal even leuk om te doen."

Lees ook: Proactief op zoek naar feedback en klachten

De rol van coördinator bij het Ondernemershuis Twenterand is haar dan ook op het lijf geschreven. Als verbinder en netwerker draagt ze een belangrijk steentje bij aan de groei van deze kweekvijver voor startende ondernemers.

Droom

Eggengoor: "Voor mij is het eigenlijk een droom die uitkomt. Bij de Rabobank hadden een collega en ik het wel eens over het starten van een eigen bedrijf, waar we ons ei helemaal in kwijt konden. En dat kan ik nu inderdaad helemaal. Het leuke is dat er ook van alles op mijn pad komt. Als je er maar voor openstaat, dan ontstaan de mooiste verbindingen."

Onderdak

Het ondernemershuis biedt thans onderdak aan tien ondernemers. De belangstelling groeit gestaag. Aan het enthousiasme van Eggengoor zal het in elk geval niet liggen. "Wij verhuren niet alleen werkplekken, maar willen ook vooral ondernemers bij elkaar brengen en ze met elkaar verbinden. Je kunt ook merken dat bedrijven steeds meer behoefte hebben aan het onderling uitwisselen van kennis."