Nieuws Actueel

Reisorganisatie Sunweb neemt Corendon toch niet over

Sunweb neemt Corendon toch niet over, zo meldt het bedrijf donderdag. Volgens Sunweb kon niet op tijd worden voldaan aan alle eisen om de overname af te ronden, maar Corendon spant een kort geding aan.

NU.nl 12 november 2020

Corendon vliegtuig corona

Foto: ANP

In juni vorig jaar werd gemeld dat er een voorlopige overeenkomst was gesloten rond een deal. ,,We betreuren het om deze aankondiging te doen, aangezien Sunweb aanzienlijke tijd en middelen heeft geïnvesteerd om deze transactie mogelijk te maken. Omdat er voor de zogeheten 'long stop date' niet aan de eisen is voldaan van de koop- en verkoopovereenkomst, hebben we de transactie beëindigd", aldus Mattijs ten Brink, topman van Sunweb.

De verkopers van Corendon hebben het besluit van Sunweb aangevochten en de zaak zal nu worden herzien door de rechtbank van Amsterdam. Sunweb heeft vertrouwen in haar juridische positie, aldus een verklaring.

De reisbranche heeft het al een aantal maanden erg moeilijk door de coronacrisis. Of dat meespeelde in het besluit van Sunweb om de overname niet door te laten gaan, meldt het bedrijf niet.

Lees ook: Atilay Uslu (Corendon): '40% minder boekingen door coronavirus'

Alles over, voor én door ondernemers in je mailbox.

Ontvang twee keer per week onze nieuwsbrief met inspirerende ondernemersverhalen en informatieve artikelen.