Nieuws Actueel

Restaurant Polder: landelijk met vrolijke twist

De honden rennen je direct tegemoet zodra je het terrein van café-restaurant Polder in Amsterdam komt oplopen. "Labradoedels doen niks hoor," verzekert mede-eigenaar Hans van Twist. Met zijn compagnon is hij net verplaatst naar boerderij de Anna Hoeve - gelegen naast de oude locatie van het restaurant, zo bericht het Parool. "Eerst zaten we in een grijze loods, maar toen we de kans kregen deze boerderij over te nemen hoefden we niet lang na te denken."

Jet Hesselink 23 augustus 2016

Restaurant de polder amsterdam parool

Op het Science Park in Amsterdam Oost worden de groenten straks vers van het land gehaald. "Er gaan wat biologiestudenten mee aan de slag. Wij kopen de groenten van ze."

Mooie lichtinval

Aan de boerderij, een monument, mocht toch een beetje worden geklust. "We hebben grote ramen voor een mooie lichtinval geplaatst en de vloer is wat verlaagd." De inrichting is simpel gehouden: landelijk met een vrolijke twist. Achterin het pand zijn fijne hoekjes om te studeren.

Studenten

Het zijn dan ook vooral studenten die de weg naar de oude boerderij blindelings weten te vinden. "Maar ze eten vaak in de kantine van de universiteit, het is bij ons te duur voor ze."

Broodje ossenworst

De kaart is zo Hollands mogelijk gehouden, met bijvoorbeeld een broodje ossenworst (€6,50), een burger met Zeeuws spek (€12,75) of hangop met wittechocoladecrumble (€6,50).

Jongelui

Verrassend genoeg heeft Van Twist nog maar weinig te stellen gehad met al die jongelui. "Ach, die wilde verhalen altijd. Ze doen uiteindelijk net zo weinig als onze honden."