Nieuws Retail

Audax Groep neemt Marskramer-winkels over

Nadat eerder deze maand bekend werd dat Blokker verkocht is aan de CEO, Michiel Witteveen, is ook een koper gevonden voor de Marskramer-organisatie: Audax Groep. Naar verwachting wordt de verkoop later in april afgerond. Financiële details worden niet bekend gemaakt.

Redactie De Ondernemer | Foto: ANP 24 april 2019

Marskramer overname audax

Vorig jaar nam de Audax Groep de franchiseformules van Retail Development Company, waaronder The Read Shop, onder haar hoede. Met de overname van Marskramer wordt een nieuwe stap in de uitbouw van de winkeldivisie gezet en is de visie van Casper de Nooijer, de nieuwe CEO van Audax, duidelijker.

De Nooijer was al werkzaam bij Audax, waar hij in mei 2018 begon als chief operations officer. In deze functie was hij verantwoordelijk voor een grote reorganisatie. De Nooijer is de opvolger van Hubert de Leeuw, zoon van Audax-oprichter Jacques de Leeuw.

Lees ook: Bruna wil 100 nieuwe winkels

AKO

Nog voor de aanstelling van De Nooijer als CEO verdwenen bij Audax Retail, waar onder meer de activiteiten van de AKO-winkels zijn ondergebracht, dertig arbeidsplaatsen; een reorganisatie 'die de retailorganisatie toekomstbestendig moest maken'.

Audax heeft zo’n 800 werknemers en behaalde in 2018 een omzet van 227 miljoen euro.