Nieuws Retail

Britton's Bakery opent nieuwe bakkerswinkel door middel van crowdfunding

Brittons Bakery bakt Noord-Amerikaanse patisserie vanuit de bakstudio in Amsterdam. De huidige bakstudio in het centrum zijn de bakkers inmiddels ontgroeid. Oprichter Heather Britton, van oorsprong Canadese, wil samen met klanten en fans minimaal 100.000 euro ophalen om een nieuwe bakkerij met winkel te openen. Het nieuwe pand moet worden verbouwd en er is nieuwe apparatuur nodig.

Van onze redactie 13 juli 2023

Heather bakkerij 2

Heather voor het nieuwe pand van de bakkerswinkel. Foto: Britton's Bakery

Britton’s Bakery is gespecialiseerd in Amerikaans-Canadees gebak. Sinds 7 jaar bakt Heather Britton gebak voor restaurants en cafés in haar bakstudio in Amsterdam. Ondertussen is er een wachtlijst voor klanten en is de ruimte te klein geworden. De ondernemer gaat daarom een nieuwe bakkerij met winkel openen in Amsterdam-Zuid en organiseert pop-ups om hier aandacht voor te vragen.

,,Met de pop-up bake-sale wil ik alvast een voorproefje geven van wat de nieuwe winkel te bieden heeft. Zo zien mensen waar ze aan bijdragen en kun je tegelijkertijd genieten van onze klassiekers zoals een Chocolate Chunk Cookie of de Cinnamon Buns,” aldus Heather.

''De pop-ups zijn tot nu toe een groot succes, met rijen aan mensen op beide locaties. Echt alles gaat op!''

Heather Britton, bakker (foto onder)

Minimum van 100.000 euro om nieuwe stadsbakkerij met winkel te openen

De bakkerij biedt deze maand diverse lekkernijen aan op verschillende pop-upevenementen in de hoofdstad. Twee weken geleden was Britton’s Bakery te vinden op de Sunday Market bij de Westergasfabriek. En afgelopen weekend heeft ze een take-over gedaan bij een van haar horecaklanten, Coffee District. Heather: ,,De pop-ups zijn tot nu toe een groot succes, met rijen aan mensen op beide locaties. Echt alles gaat op!''

Heather heeft een minimum van 100.000 euro nodig om de nieuwe stadsbakkerij met winkel te openen. Het pand aan de Ferdinand Bolstraat wordt verbouwd en er is nieuwe apparatuur nodig om aan de groeiende vraag te voldoen. ,,De crowdfunding ondersteunt niet alleen onze droom maar helpt ook lokale leveranciers en draagt bij aan een gezellige buurt. Wij willen een warme plek worden die voelt als thuiskomen, maar om dit te doen hebben we nog een laatste zetje voor nodig.”

Verschillende pop-upevents Britton's Bakery

Geïnteresseerden kunnen meedoen aan de voorverkoop of lening. De lening heeft een rentepercentage van 5 procent, met daarnaast extra’s. Aankomende weken zullen de verschillende pop-upevents plaatsvinden. Britton spreken of proeven? De volgende pop-up vindt 16 juli plaats in haar nieuwe bakkerij.

Lees ook: Bakker Ellen zet crowdfunding in om nieuwe apparatuur te bekostigen

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws voor ondernemers.

Ontvang dagelijks onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste ondernemersnieuws