Nieuws Retail

Dit zijn de gemeente- en provinciewinnaars Winkelier van het Jaar

De Winkelier van het Jaar-verkiezing is de grootste consumentenverkiezing van Nederland voor lokale winkeliers. Het is een zoektocht naar winkels en winkeliers die sfeer en authenticiteit aan een gemeente geven, winkels waar klanten iedere keer weer naar teruggaan om de beste service, prijs en kwaliteit, winkels die het verdienen om in de spotlights te staan. En: de eerste winnaars zijn bekend!

Redactie De Ondernemer / MVO 4 juli 2019

Kalverstraat amsterdam drukte winkelpubliek winkelstraat

Tot en met 2 juli konden consumenten stemmen op hun favoriete winkelier. Per categorie kon er maximaal één keer gestemd worden via de website winkelierverkiezing.nl.

De winkels per categorie maakten in de gemeente waar zij gevestigd zijn kans op een Award voor de meeste stemmen en een Award voor de hoogste waardering. Een winkel kan natuurlijk ook beide titels in de gemeente winnen. Naast deze geweldige erkenning ontvangen de winnaars ook nog andere mooie prijzen.

De provinciewinnaar wordt bepaald op basis van de combinatie tussen het aantal stemmen en de gemiddelde waardering. Het aantal stemmen telt daarbij voor 60% mee en de gemiddelde waardering voor 40%. Om in aanmerking te komen voor een gemeente en provincietitel zijn wel minimaal 30 stemmen nodig.

Lees ook: Winkelier van het Jaar: consument stemt massaal op de lokale retailer

Voor de landelijke titel moeten de winkeliers nog even in spanning zitten: deze wordt per categorie door een vakjury toegekend en op 11 juli bekendgemaakt. Van de landelijke winnaars wordt er een interview geplaatst in het AD op de wekelijkse pagina De Ondernemer.

Hier vind je alle winnende winkeliers:

Bekijk hier de gemeentewinnaars

Bekijk hier de provinciewinnaars