Nieuws Retail

Doorstart voor kledingketen CoolCat

Kledingwinkelketen CoolCat maakt in Nederland een doorstart onder de vleugels van Retail Beheer, de eigenaar van modeketen America Today. Hoeveel van de tachtig winkels precies verdergaan is nog niet duidelijk. Daarover gaat de nieuwe eigenaar komende tijd gesprekken voeren met de verhuurders van de panden.

Redactie 18 april 2019

Coolcat 2

De verkoop van kleding van het merk CoolCat wordt in april nog door de curator voortgezet vanuit de huidige winkels. Retail Beheer benadrukt dat de webwinkel actief blijft en dat online een belangrijke rol gaat spelen in de nieuwe strategie.

CoolCat werd onlangs failliet verklaard. Bij de in 1979 door ondernemer Roland Kahn opgerichte onderneming werken in totaal 1450 mensen, waarvan 1180 in Nederland. Veel van de medewerkers zijn parttimers.

Lees ook: Van Blokker tot Sissy-Boy: dit zijn de recente faillissementen en overnames

,,Het realiseren van een doorstart, na het faillissement op 19 maart, bleek geen eenvoudige zaak'', zegt curator David Bos van CMS Advocaten. ,,Er is een biedingsprocedure gevoerd met meerdere gegadigden. Retail Beheer had uiteindelijk de beste papieren.''

Retail Beheer

,,We hebben willen voorkomen dat de naam CoolCat zou verdwijnen, omdat vooral online blijkt dat het merk nog steeds springlevend is'', zegt Retail Beheer-bestuurder Jaco Scheffers in een toelichting. Hij wil een nieuwe verkoop- en winkelstrategie ontwikkelen.