Nieuws Retail

Ondernemer Floor van de Pavert opent derde SuperBra-winkel

Op 26 mei opent de derde vestiging van SuperBra aan de Kinkerstraat in Amsterdam. Het is na Utrecht en Rotterdam de eerste vestiging in Amsterdam van de lingeriewinkelketen die is opgericht door ondernemer Floor van de Pavert.

Van onze redactie 19 mei 2023

Floor van de Pavert Super Bra

Floor van de Pavert, oprichter en eigenaar SuperBra. Foto: Naomi Modde

26 mei om 9.45 uur openen de deuren van de nieuwe brafitting salon die gevestigd is aan de Kinkerstraat 92H. Het openen van de derde vestiging is een nieuwe stap in de BH-revolutie die Floor van de Pavert wil ontketenen in Nederland. Met een maatrange van cup A tot en met Q biedt de nieuwe winkel de grootste collectie lingerie in Amsterdam.

BH-revolutie naar Nederland

Met SuperBra wil de ondernemer een BH-revolutie in Nederland op gang brengen. Veel mensen denken dat een BH nooit echt lekker kan zitten. Volgens Floor komt dat doordat zij zelden de optimale maat dragen. Floor ervaarde zelf dat zij met haar smalle omvang en grote cup (EU-bh-maat 60I) in Nederland eigenlijk nergens goed geholpen werd.

Dit motiveerde haar in 2016 om SuperBra op te richten. De missie van de lingerieketen is het zelfvertrouwen van mensen die een BH willen dragen te vergroten door goed zittende lingerie en swimwear. Het advies van SuperBra bewijst volgens Floor zijn meerwaarde vooral tijdens de kosteloze en vrijblijvende brafittingsafspraken die de winkel aanbiedt.

'Ik heb ervoor gekozen om het winkelgedeelte van de nieuwe brafittingsalon niet vol te hangen met alles wat we hebben, maar hooguit een paar ‘plukjes’ producten op te hangen als ‘teasers’'

Floor van de Pavert, oprichter en eigenaar SuperBra

Floor van de Pavert al genomineerd voor Rotterdamse Zakenvrouw van het jaar

De maatrange van SuperBra is ruim (omvang van 60 tot en met 105 en cup A tot en met Q) en met meer dan 120 maten op voorraad kan zo goed als iedereen volgens de ondernemer slagen in de winkel. SuperBra Amsterdam heeft de ruimste collectie lingerie en badmode van onze hoofdstad, zowel qua maatrange als qua merken. Voor de merken Ewa Michalak, Gorteks en Panache is SuperBra de eerste winkel in Amsterdam die deze aanbiedt. Daarnaast voert de winkel onder andere de merken Elomi, Freya, Fantasie, Cake, Gossard en Wonderbra. In de collectie zitten ook bikini’s en badpakken, voedings-BHs, sport-BHs. Daarbij heeft SuperBra de grootste collectie huidskleurige lingerie in een fysieke winkel van Europa (van lichtbeige tot donkerbruin).

De aanpak van SuperBra leverde al diverse awards en onderscheidingen op. Zo kreeg het bedrijf in het het eerste jaar al een nominatie voor het meest gastvrije bedrijf van Rotterdam. In 2020 werd Floor van de Pavert genomineerd voor Rotterdamse Zakenvrouw van het Jaar en in 2021 werd zij verkozen tot Beste Ondernemer van Utrecht.

Modellen met de SuperBra. Foto: Naomi Modde

SuperBra zal zo veel mogelijk op afspraak werken

De huidige winkels van SuperBra zijn in Rotterdam en Utrecht. In Amsterdam koos Floor bewust voor de Kinkerstraat. ,,Een bruisend en upcoming gebied waar steeds meer aantrekkelijke winkels komen.”, aldus de ondernemer. Voor de indeling van het pand maakte Van de Pavert scherpe keuzes: ,,Het werkt voor ons goed om vanuit het magazijn te werken. Daar hangen we BH’s en bikini’s op maat en zo kunnen de SuperBrafitters snel werken als we eenmaal in het pashokje de maat vastgesteld hebben. In onze andere winkels moeten die dan eerst de winkel door om producten in de juiste maat bij elkaar te zoeken. Ik heb ervoor gekozen om het winkelgedeelte van de nieuwe brafittingsalon niet vol te hangen met alles wat we hebben, maar hooguit een paar ‘plukjes’ producten op te hangen als ‘teasers’.”

Net als in de bestaande winkels, zal het bedrijf zo veel mogelijk op afspraak werken. Floor: ,,Tijdens de pandemie werden we hiertoe verplicht, en het bleek eigenlijk fantastisch te werken voor ons. Een brafitting duurt 45 minuten (zowel voor nieuwe als bestaande klanten) en op afspraak werken zorgt dat we alle klanten de volle aandacht kunnen geven en dat ze niet hoeven te wachten.”

Lees ook: Lingeriemerk Pavo Couture Intimates haalt met crowdfunding 80.000 euro op

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws voor ondernemers.

Ontvang dagelijks onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste ondernemersnieuws