Nieuws Retail

Moederbedrijf Fred de la Bretoniere maakt toch een doorstart

Dat de retailsector het momenteel moeilijk heeft, mag duidelijk zijn. Na vele winkelketens vroeg ook Bretoniere Groep, het damesschoenenbedrijf dat bekend is van merken als Fred de la Bretoniere en Shabbies Amsterdam, kortgeleden faillissement aan. De toekomst van het retailbedrijf was even ongewis, maar nu blijkt dat het Nederlandse modebedrijf RNF te hulp schiet.

Binnenlandredactie AD/ANP | Foto: Frank Trommelen 22 maart 2019

Fred de la bretoniere failliet

Modebedrijf RNF, sinds 2017 ook eigenaar van het merk MEXX, neemt ze over uit de boedel van de onlangs omgevallen Bretoniere Groep. De webshop zal nu zo snel mogelijk weer live gezet worden en ook de groothandelsactiviteiten zullen weer worden opgepikt. Wat de doorstart betekent voor de winkels van Bretoniere Groep en het 115 mensen tellende personeel is nog onduidelijk.

Dalende omzetten

Bretoniere Groep kampte naar eigen zeggen al langere tijd met dalende omzetten. Het bedrijf benadrukt dat de schoenensector niet weet te profiteren van de huidige economische voorspoed. Sinds het eind van de economische crisis zijn de omzetten tot wel een kwart gedaald. Een zoektocht naar een strategische partner haalde eerder niets uit.

Lees ook: Redder van failliete winkels vraagt nu ook uitstel van betaling aan

Toekomst

De nieuwe eigenaar voorziet in ieder geval een ,,goede toekomst'' voor Fred de la Bretoniere en Shabbies. ,,Beide merken zijn sterk in Nederland, met zelfstandige groeimogelijkheden, in eerste instantie in Duitsland. Daarbovenop zijn er kansen binnen ons eigen internationale netwerk. Kortom: er zijn allerlei opties die op dit moment afgevinkt worden, nog geen concrete plannen'', schrijft RNF in een verklaring.