Nieuws Retail

Moederbedrijf Fred de la Bretoniere failliet, 115 banen onzeker bij schoenenbedrijf

Bretoniere Groep, het damesschoenenbedrijf dat bekend is van merken als Fred de la Bretoniere en Shabbies Amsterdam, vraagt faillissement aan. Bij Bretoniere Groep werken 115 mensen. Hun toekomst is ongewis, zo meldt het AD.

Binnenlandredactie AD | Foto: Frank Trommelen 11 maart 2019

Fred de la bretoniere failliet

Het bedrijf kampte naar eigen zeggen al langere tijd met dalende omzetten. Een zoektocht naar een strategische partner haalde niets uit.

Vorige week viel al het bedrijfsonderdeel dat verantwoordelijk is voor de groothandelsactiviteiten om. Nu is ook het faillissement aangevraagd van de overige bedrijfsonderdelen, waaronder de eigen winkels en de webshop.

Lees ook: Redder van failliete winkels vraagt nu ook uitstel van betaling aan

Doorstart?

De verwachting is dat het faillissement dinsdag wordt uitgesproken. Vooralsnog zijn de winkels en webshop nog open. De directie betreurt het faillissement, maar hoopt dat er een doorstart kan worden gemaakt. In het licht daarvan kan het bedrijf geen verdere mededelingen doen.

Het bedrijf benadrukt dat de schoenensector niet weet te profiteren van de huidige economische voorspoed. Sinds het eind van de economische crisis zijn de omzetten tot wel een kwart gedaald.