Nieuws Retail

Jonge ondernemers verkopen miljoen maaltijden met app Too Good To Go

Too Good To Go heeft haar miljoenste maaltijd verkocht. De app die voedselverspilling tegengaat lanceerde begin 2018 en heeft nu zo’n 800.000 geregistreerde gebruikers. ,,Het is overweldigend hoe het concept wordt omarmd.”

Meraud Melis/Foto: Too Good To Go 14 augustus 2019

Voedselapp Too Good To Go duurzaam starters maaltijden

Too Good To Go gaat sinds januari 2018 de strijd aan met voedselverspilling. Restaurants en winkels die staan ingeschreven bij de app bieden gebruikers een ‘magic box’ voor een kleine prijs met producten die anders weggegooid worden. De miljoenste maaltijd is inmiddels verkocht. Dit is een belangrijke mijlpaal voor oprichter Joost Rietveld: ,,Het was een doel voor ons maar wij wisten niet dat we het al zo snel zouden behalen. Het is zo snel gegroeid, we zijn enorm trots.”

Lees ook: Over de Grens (4): zo laat African Clean Energy Afrika en Azië schoon en duurzaam koken

800.000 geregistreerde gebruikers in Nederland

De app heeft meer dan 800.000 geregistreerde gebruikers in Nederland. Momenteel bieden ongeveer 2000 winkels hun ‘magic boxen’ aan het eind van de dag op de app aan. Elke maand komen hier zo'n 200 winkels bij volgens Rietveld in het AD. ,,Aan het begin moesten wij de winkels benaderen, nu komen zij naar ons toe. Zij zijn dan op zoek naar een oplossing voor hun voedseloverschot en hebben over ons gelezen.”

Lees ook: ‘Eerlijke pizza’s in een huiskamer van de wijk’

Nieuwe focus

Nu het doel van een miljoen maaltijden is gehaald is het tijd voor iets nieuws. ,,We gaan nu ook op een ander aspect focussen. Wij willen de community de kans geven om meer te doen tegen voedselverspilling dan een magic box kopen. Wij zijn nu bezig met ‘de movement tegen voedselverspilling’. Hier kun je snel en makkelijk informatie en tools krijgen waarmee je andere kan informeren en inspireren", legt Rietveld uit. ,,De focus ligt minder op de cijfers maar vooral op de impact achter die cijfers.”

Aan het begin moesten wij de winkels benaderen, nu komen zij naar ons toe

Joost Rietveld, Too Good To Go