Nieuws Retail

Jumbo-supermarkt is de eerste met een speciale ‘kletskassa’

Kletskassa. Dit nieuwe woord heeft de dikke Van Dale heeft nog niet gehaald, maar als dat al lukt, gaat de eer uit naar Jumbo. In hun supermarkt in Vlijmen is er namelijk de allereerste 'kletskassa' voor klanten die graag even een praatje willen maken.

Redactie | Foto/Video: Omroep Brabant 11 juli 2019

Kletskassa jumbo eenzaamheid bestrijden koffie ontmoeting 1

Vergeet de zelfscankassa, daar wordt een bezoekje aan de supermarkt zeker niet gezelliger op, en omarm de kletskassa. In Vlijmen vormt het onderdeel van het project ‘Alles voor Mekaar’ dat eenzame mensen met vrijwilligers verbindt. En bij Jumbo aldaar blijft het niet bij een kletskassa: er werd zowaar ook een ‘sociale’ koffiehoek geopend, waar mensen met een hulpvraag een bericht achter kunnen laten. Minister Hugo de Jonge kwam ervoor naar de vestiging in Vlijmen om dit alles samen met de 94-jarige klant Christien Smits te openen.

Maatschappelijk verantwoord

Afdelingsmanager Freek Soeterboek legt uit dat sommige klanten, bijvoorbeeld ouderen, in de winkel behoefte hebben aan meer contact. De caissière bij de kletskassa kan daar dan rustig de tijd voor nemen. ,,Dat kan heel simpel zijn, dat de caissière vraagt hoe het gaat of even een praatje maakt over het weer.’’ Dat kan dus wat langer duren dan het gemiddelde wachten in een rij, waardoor de kassa dan ook nog eens een 'onthaastkassa' wordt.

Lees ook: Dankzij deze filosofie van Frits van Eerd groeit Jumbo snoeihard door

Jumbo-topvrouw Colette Cloosterman-van Eerd onderbouwt bij Omroep Brabant de initiatieven: ,,We willen als winkel graag een ontmoetingsplaats zijn en ook als mensen eenzaam zijn roepen we ze op: kom naar onze winkels.’’

https://www.youtube.com/watch?v=VHNLm0SNTBw