Nieuws Retail

Ondernemer verkoopt rare dingen aan zakelijke klant

Jeroen Speksnijder (45) vindt en verkoopt al jaren met veel succes unieke vintage industriële meubelstukken. Eerst vanuit een winkel in Soest, nu online en vanuit een loods in Amersfoort. 'Mijn paradepaardje is mijn eigen ontworpen storage stool. En binnenkort open ik een shop-in-shop op Ibiza.'

Patty Sjerps | Foto: Saskia Berdenis van Berlekom 29 juni 2017

Jeroen Speksnijder

In 2009 werd Speksnijders droom werkelijkheid: een eigen winkel om zijn industriële vondsten te verkopen. Zijn stijl en unieke spullen vielen op. Al snel wisten nagenoeg alle woonbladen hem te vinden. ,,In 2009 was de industriële look in opkomst. Ik was een van de weinige die spullen met zo'n look verkocht. Ik stuurde een persbericht naar alle bladen met daarbij een koekje en de mededeling dat de koffie klaar stond.''

Keuzes maken

Al snel liep het storm; Speksnijder draaide weken van 120 uur. ,,Dat was te veel. Ik moest keuzes maken. Het leven draait niet alleen maar om werken. In 2013 sloot ik de winkel in Soest en verlegde ik de focus naar de zakelijke markt."

Hij betrok een loods in Amersfoort. Daar kunnen zakelijke klanten, maar ook particulieren terecht.

Paradepaardje

,,Ik vind het leuk rare dingen te verkopen. Ik sta hier nu naast een gondel uit een skigebied. Die verkoop ik niet aan particulieren, maar wel aan een zakelijke klant. Ik heb meer tijd om mijn ideeën door te ontwikkelen en uit te voeren. Mijn paradepaardje is de storage stool, een kruk met opbergmogelijkheid, die ik zelf heb ontworpen. Ik laat hem in Europa produceren. Hij is leverbaar in drie maten, in elke gewenste kleur."

Lees ook: Utrechtse ontwerper maakt meubels van oude boeken

Nieuw product

Speksnijder wil elk halfjaar een nieuw product in de markt zetten. En binnenkort opent hij een shop-in-shop op Ibiza. ,,Eens kijken of mijn vondsten en de storage stool daar ook aanslaan."

storagestools.com