Nieuws Retail

Op = Op Voordeelshop vraagt faillissement aan

Waar Action al jaren aan een groeispurt bezig is, vraagt een directe concurrent faillissement aan. Budgetketen Op=Op Voordeelshop telt 130 winkels, die voorlopig nog open blijven.

De Ondernemer 25 maart 2019

Op is op voordeelshop is failliet

Op=Op Voordeelshop vraagt faillissement aan bij de rechtbank van Noord-Nederland. Daarmee komen de banen van ruim 1000 mensen op de tocht te staan, al hoopt het bedrijf in afgeslankte vorm verder te kunnen. De verliezen liepen de afgelopen jaren op: van bijna 3 miljoen in 2016 naar bijna 17 miljoen euro het jaar erna.

Lees ook: Terwijl andere winkels sluiten, floreert de Action

Oproep nieuwe medewerkers

De winkelketen startte in 1997 in het Drentse Klazienaveen en wist daarna snel uit te breiden. De snelle groei noemt het bedrijf nu als een van de oorzaken van de neergang, omdat die veel liquiditeit heeft gekost. Verder wijst het op de marktomstandigheden: de retailmalaise die mede het gevolg is van de explosieve groei in onlineverkopen.

Op=Op Voordeelshop heeft zelf ook een website. Behalve de eigen producten staat daar nog een oproep op om nieuwe medewerkers aan te trekken, maar gezien de faillissementsaanvraag zal personeelswerving nu niet meer hoog op het prioriteitenlijstje staan.