Nieuws Retail

Overzicht openingstijden supermarkten Pasen 2020

De paasdagen staan weer voor de deur, voor velen de tijd van lekker eten en gezelligheid. Om ervoor te zorgen dat je niet voor een gesloten supermarktdeur komt te staan, moet je even ons meest actuele openingstijden 2021 artikel bekijken.

Redactie De Ondernemer | Foto's ANP 7 april 2020

Laatste update: 9 april 2020 14:30

Overzicht openingstijden supermarkten Pasen 2020

Lees ook: Overzicht openingstijden supermarkten tijdens Pasen 2021

De Winkeltijdenwet verplicht alle winkels om op Goede Vrijdag en op tweede Paasdag om 19.00 uur de deuren te sluiten. Dat geldt dus ook voor supermarkten. Daarbuiten bepalen de supermarkten zelf de openingstijden, waardoor deze per supermarktketen kunnen verschillen tijdens het Paasweekend 2020. Hieronder vind je het overzicht.

Openingstijden per supermarktketen

Openingstijden Albert Heijn en AH to go tijdens Pasen

Albert Heijn opent zoals gebruikelijk haar deuren op Goede Vrijdag 10 april, Eerste Paasdag op zondag 12 april en Tweede Paasdag op maandag 13 april 2020. Dat geldt voor alle filialen. De openingstijden kunnen per filiaal verschillen, kijk daarom voor de meest actuele openingstijden op ah.nl/winkels.

"We zien dat mensen minder vaak in de winkel zijn en doelgerichter boodschappen doen. We merken dat mensen niet wachten tot en met zaterdag met de Paasinkopen, die worden nu ook al gedaan."

Openingstijden Jumbo tijdens Pasen

De snelgroeiende supermarktketen Jumbo is tijdens Pasen gewoon open. Inmiddels telt Jumbo bijna 700 filialen en is daarmee de op één na grootste supermarktketen van Nederland. Op Goede Vrijdag 10 april zijn alle winkels geopend. Tijdens de Paasdagen kunnen de openingstijden per filiaal verschillen, daarom verwijst Jumbo supermarkten haar klanten naar jumbo.com/winkels. Daar kun je de dichtstbijzijnde winkels vinden met corresponderende openingstijden.

Openingstijden PLUS tijdens Pasen

Alle PLUS filialen zijn op Goede Vrijdag 10 april geopend. Voor de openingstijden op Eerste Paasdag op zondag 12 april en Tweede Paasdag op maandag 13 april, verwijst PLUS door naar plus.nl/supermarkten. PLUS is een coöperatie van zelfstandige supermartkondernemers, daardoor kunnen de openingstijden per filiaal verschillen.

Openingstijden Aldi tijdens Pasen

De Duitse supermarktketen Aldi telt inmiddels bijna 500 winkels in Nederland. Op Goede Vrijdag 10 april zijn al deze winkels geopend. "Veel van onze 500 winkels zijn op 2e Paasdag open. Daarnaast zijn er enkele filialen op 1e Paasdag open." Voor de exacte openingstijden per filiaal, kun je terug op het openingstijden overzicht van Aldi.

Openingstijden Lidl tijdens Pasen

Supermarktketen Lidl is het gehele paasweekend geopend. Zowel op Goede Vrijdag 10 april als op Eerste Paasdag zondag 12 april en Tweede Paasdag maandag 13 april. Voor de openingstijden per filiaal kun je terecht op de filiaalzoeker tool van Lidl.

Openingstijden Dirk van den Broek en DekaMarkt tijdens Pasen

Alle Dirk van de Broek en DekaMarkt filialen zijn op Goede Vrijdag 10 april geopend. Ook hiervoor geldt tijdens de Paasdagen: de openingstijden verschillen per filiaal. Voor het meest actuele overzicht verwijst het concern bezoekers naar de websites dirk.nl/winkels en dekamarkt.nl/winkels.

Openingstijden SPAR tijdens Pasen

Spar telt in Nederland ongeveer 450 winkels. Op Goede Vrijdag 10 april zijn de meeste daarvan geopend. Ondernemers van Spar bepalen zelf hun openingstijden, daarom kunnen die per filiaal sterk verschillen. Kijk daarom zeker voor de paasdagen op spar.nl/winkels voor het meest actuele overzicht.