Nieuws Retail

Populaire Swan Market opent fysieke winkel in Rotterdam

Vanaf morgen hoef je niet meer te wachten tot de maandelijkse Swan Market ergens neerstrijkt. De Rotterdamse lifestyle markt opent vandaag een winkel aan de Witte de Withstraat, hartje Rotterdam: Collectiv by Swan. Dat schrijft het AD.

Chantal Lindsen | Foto: Frank de Roo 7 juli 2017

Swan Market Esme de Smit Rotterdam

Ruim 300 vierkante meter gevuld met producten van Nederlandse bodem: van zelfgemaakte sieraden en leren tassen tot zonnebrillen en Amerikaanse take-away broodjes en milkshakes van Per's Deli (bekend van de hamburgers van de Tiki Bar).

Ook alle vintage meubelen in de zaak van De Verbaasde Ree zijn te koop.

Klussen

Kort dag voordat de winkel opengaat voor genodigden, wordt er nog druk geklust in het enorme hoekpand. Tientallen voorbijgangers, veelal toeristen, gluren nieuwsgierig naar binnen. Initiatiefnemers Esme de Smit en haar vriend Laurens Smit en hun klusteam zijn druk in de weer om de laatste hand te leggen aan de winkel waar in totaal 24 deelnemers van de Swan Market hun eigen waar gaan verkopen.

Tweede vestiging

De Smit is zeer verheugd nu ook een echte winkel te kunnen openen in haar eigen stad. Twee jaar geleden opende ze al een Collectiv by Swan store in Den Haag waar ze op verzoek van de gemeente Den Haag een leegstaande winkelruimte mocht opvullen. Deze winkel loopt dusdanig goed, dat een tweede vestiging niet kon uitblijven.

Lees ook: Arzu Pinar begon winkel zonder spaargeld

Enthousiast

De Smit: ,,Maar ik had nog geen goede locatie gevonden in Rotterdam. Toen ik zag dat dit pand leeg stond, heb ik contact opgenomen met de verhuurder en uitgelegd wat ik hier wilde gaan doen. En die reageerde meteen heel enthousiast'', vertelt de initiatiefneemster trots.

Deelnemers runnen de winkel

De eerste maanden zal zij zelf in de winkel te vinden zijn, maar uiteindelijk is het de bedoeling dat de deelnemers zelf de winkel gaan runnen. ,,In Den Haag gaat dit allemaal prima en loopt de winkel erg goed. We zijn benieuwd hoe de winkel het hier in Rotterdam gaat doen, we kunnen niet wachten tot we open kunnen!''

Concept Store Collectiv by Swan gaat 7 dagen per week open en is te vinden aan de Witte de Withstraat 30.